Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 755

З метою планування потреби в засобах захисту рослин спеціалісти управління фітосанітарної безпеки проводять вибіркове обстеження зернових запасів сільськогосподарських культур на предмет заселення комірними шкідниками.

Щороку під час зберігання зерна та зернової продукції через комірні шкідники втрачається від 5-10 до 30% зібраного зерна, істотно знижуються харчові, фуражні та посівні якості. Живлячись зерном, шкідники забруднюють його екскрементами, шкірками від линянь, відмерлими особинами, потертю, павутинням. Зерно склеюється в грудки, ущільнюється, в ньому підвищуються температура та вологість. З пошкодженого зерна одержують неякісне, з погіршеними хлібопекарськими та смаковими якостями борошно. Пошкоджене зерно набагато швидше заселяють плісняві гриби, які синтезують отруйні для людей і тварин мікотоксини, виділяють токсичні та канцерогенні речовини.

Найбільш поширені та небезпечні шкідники зерна та зернової продукції: комірні довгоносики, малий і великий борошняний хрущак, зернова міль, борошняний кліщ, гороховий зерноїд, комірні вогнівки та інші. 

Вчасні і якісні обстеження з метою виявлення зараженості зерна та зерносховищ комірними шкідниками можуть запобігти застосуванню винищувальних заходів та зберегти зернову продукцію від заселення та пошкодження.

сайт зроблено в adgrafics