Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини провели онлайн-навчання на тему: «Послідовність дій державних інспекторів при проведенні відборів зразків харчових продуктів тваринного і рослинного походження на виконання планів державних моніторингів у 2022 році».
У заході взяли участь державні інспектори самостійних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, що здійснюють свою діяльність на підвідомчій території.
Метою проведення навчання було акцентування уваги на дотриманні вимог нормативно-правових актів перед початком відбору зразків.
При цьому опрацьовано Методичні рекомендації щодо процедур здійснення відбору зразків на виконання Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження та вимоги національних стандартів до відбору зразків рослинної продукції.
Визначено алгоритм дій державних інспекторів при отриманні позитивних результатів лабораторних досліджень (випробувань) відібраних зразків. Разом з тим, обговорено ряд проблемних питань та напрацьовано шляхи їх вирішення.