Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

736

Протягом зимового періоду в агроформуваннях Хмельниччини здійснюється зберігання, обслуговування, необхідний ремонт та наладка сільськогосподарської техніки для внесення пестицидів та агрохімікатів в новому виробничому сезоні. Ще при постановці обприскувачів на зберігання проведено ретельне їх зовнішнє очищення, а також очищення внутрішньої та зовнішньої сторін баків, видалення залишків води чи робочої рідини зі штанги, а систему оприскувачів заправляють та проливають незамерзаючою рідиною.

Одним із найвідповідальніших вузлів обприскувача, який впливає на якість і точність внесення препаратів, є витратомір – елемент системи оприскувача, який проходить перевірку перед кожним сезоном. З особливою уважністю слід ставитися до лопатевих чи гвинтових витратомірів, їх перед новим сезоном обов’язково слід калібрувати. Неточність роботи витратоміра може призвести до перевитрат пестицидів. Також у разі несправного витратоміра неможливо точно визначити залишок робочого розчину в баку обприскувача, що в кінцевому результаті призведе до збільшення концентрації препаратів у робочому розчині. Крім того, перевіряється технічний стан насоса. Своєчасне обслуговування насоса, тобто заміна мембран та перевірка клапанів, дасть змогу попередити ламання насоса під час весняного сезону. Жодних підтікань оливи та робочої рідини не повинно бути. У мембранно-поршневих насосах потрібно оцінити якість оливи за потраплянням робочої рідини в систему мащення насоса. Якщо олива змінила свій колір або рівень її збільшився, то це свідчить про несправність однієї з мембран насоса. Також слід перевірити клапани мембран. Першою ознакою несправного клапана є пульсація шлангів під час роботи. Про несправність насоса також свідчать і стрибки показників витратоміра.

Форсунки – це витратні елементи, які, залежно від виробітку час від часу потрібно змінювати. Перевірку стану форсунок виконують шляхом вимірювання кількості вилитої рідини за одиницю часу у порівнянні з новою форсункою. Не менш важливим елементом, ніж форсунка, є відсікачі рідини, які працюють із ними в парі. Прокапування рідини після відключення подавання робочого розчину – головна ознака несправності відсікачів. А отже, потрібно замінити спеціальні мембрани, які перекривають потік подавання рідини під час скидання тиску в системі.

Також необхідно перевірити стан розпилювачів та створити запас цих елементів: у разі засмічення одного чи декількох розпилювачів під час роботи, можна буде швидко їх замінити, а очищення засмічених провести під час заправки обприскувача робочим розчином або в кінці робочої зміни. Разом з тим, ретельного огляду та при потребі заміни потребують фільтри, рукави високого тиску, напірні та зливні шланги.

737

Рама та штанга обприскувача, їх виконавчі механізми тощо також піддаються ретельному огляду. За потреби, слід замінити амортизатори підняття паралелограма штанги та пружини, які відповідають за стабільність ходу штанги під час роботи. Також слід перевірити гідросистему складання та розкладання штанги. За потреби замінюються шланги всмоктувальної та нагнітальної ліній і перепаковуються всі з’єднання. Не зайвим буде потурбуватись про можливість точного встановлення робочої висоти штанги. З часом пружини системи стабілізації штанги втрачають свої робочі властивості, тому вони також потребують періодичної зміни. Підтікання гідроциліндрів системи підняття штанги неприпустиме.

Щоб бути впевненими в якості, ефективності та надійності роботи техніки впродовж усього сезону, всі роботи по догляду за обприскувачем і контролю його стану слід проводити кожного року. Бажано, щоб це виконували спеціально навчені люди, які знають, що саме слід оглянути та як провести обслуговування, і головне – мали б відповідний інструмент, витратні матеріали та досвід проведення ремонтних робіт.

сайт зроблено в adgrafics