З метою посилення державного контролю за дотриманням гігієнічних вимог щодо забезпечення безпечності харчових продуктів тваринного походження спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели виробничу нараду з офіційними та уповноваженими лікарями, яким надано повноваження здійснення окремих заходів державного контролю харчових продуктів тваринного походження на підконтрольних об’єктах Кам’янець-Подільського району.
Під час проведення наради обговорено наступні питання:
- здійснення безперешкодного доступу в режимі неочікуваності до всіх виробничих потужностей;
- ведення та оформлення необхідної документації;
- наявність облаштованого робочого місця та забезпеченість обладнанням та реактивами;
- відповідність облаштування точок ветеринарно-санітарної експертизи;
- наявність нормативної документації;
- дотримання вимог інструкції із застосуванням позначки придатності та ветеринарних штампів;
- дотримання вимог щодо гігієни працівників потужностей;
- загальний санітарний стан потужностей;
- поводження з побічними продуктами тваринного походження, що не призначені для споживання людиною;
- контроль за дотриманням температурних режимів;
- дотримання гігієнічних вимог до транспортних засобів.
Нарада відбувалася із дотриманням карантинних вимог з метою запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.