Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

730

З метою недопущення на територію Городоччини високопатогенного грипу птиці спеціалісти Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжують проводити активну роз’яснювальну роботу серед населення щодо заходів запобігання (профілактики) занесення грипу птиці в особисті домашні господарства.

7 лютого 2022 року було проведено зустріч зі старостою Радковицького старостинського округу та мешканцями сіл Турчинці, Радковиця, Борщівка. Під час зустрічі спеціалісти Городоцького управління розповіли про небезпеку пташиного грипу та шляхи зараження, а також надали рекомендації щодо профілактики грипу птиці в приватних господарствах:

  1. Організувати безвигульне утримання птиці.
  2. Утримувати домашню птицю в умовах, що виключають її контакт зі сторонньою птицею.
  3. Забезпечити належні санітарні умови утримання домашньої птиці. З цією метою слід регулярно проводити чистку приміщень, де утримується птиця, з подальшою їх дезінфекцією.
  4. Догляд за птицею слід здійснювати тільки в спеціально відведених для цієї мети одязі та взутті, які необхідно регулярно прати та чистити.
  5. Використовувати лише якісні та безпечні корми для птахів, не закуповувати корми без гарантії їх безпеки. Корми для птахів зберігати виключно в місцях, недоступних для синантропної та перелітної птиці (горобців, галок, голубів тощо).
  6. На вимогу представників ветеринарної служби надавати домашню птицю для огляду і вакцинації.
  7. Про всі випадки захворювання і падежу домашньої птиці, а також при виявленні місць масової загибелі дикої птиці на полях, в лісах та інших місцях необхідно негайно повідомляти ветеринарну службу 
  8. Дотримуватися правил особистої безпеки та гігієни.
сайт зроблено в adgrafics