Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

698

Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Чемеровецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели позапланові заходи державного нагляду (контролю) у закладах освіти щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Перевірки здійснено на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 01.10.2020 року № 40286/1/1-20 з урахуванням пункту 9 Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів України від 5 серпня 2020 року № 1008.

Було обстежено два заклади загальної середньої освіти сіл Жердя та Красноставці Чемеровецької селищної ради (Чемеровецька ТГ).

Під час здійснення заходів державного нагляду зверталась увага на питання:

  • прийом та зберігання продуктів харчування;
  • дотримання поточності виробничого процесу; 
  • ведення документації по харчоблоку;
  • дотримання особистої гігієни працівниками харчоблоку;
  • наявність умов для миття столового та кухонного посуду;
  • прибирання та дезінфекція;
  • забезпеченість харчоблоку технологічним обладнанням;
  • стан впровадження системи НАССР.

В ході проведення перевірок було виявлено ряд порушень: приміщення харчоблоку потребує поточного ремонту, частково пошкоджена облицювальна плитка підлоги, недостатня кількість розділових столів, не розробленні та не запровадженні постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках та ін.

Керівникам закладів надані обов’язкові до виконання приписи про усунення порушень вимог нормативних актів у сфері безпечності харчових продуктів. 

Під час здійснення позапланових заходів також надалась методично-консультативна допомога та роз’яснення щодо впровадження системи НАССР, удосконалення ведення облікової документації.

Робота в цьому напрямку триває.

сайт зроблено в adgrafics