Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

679

26 січня 2022 року на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області було проведено спеціальне тренування обласної спеціалізованої служби із захисту сільськогосподарських тварин та рослин.

Темою тренування стало відпрацювання дій органів управління, сил та засобів спеціалізованої служби при виникненні надзвичайної ситуації природного характеру на території Хмельницької області на прикладі змодельованої надзвичайної ситуації – спалаху африканської чуми свиней на території фермерського господарства «Подільський сад» (с. Криштопівка, Війтовецької ОТГ, Хмельницького району).

Крім представників Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області у залі були присутні представники ОДА, обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного агентства меліорації та рибного господарства, Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Тренування проводилось у формі доповідей посадових осіб відповідно до плану моделювання виявлення, локалізації осередку хвороби, усунення загрози поширення інфекції, повної утилізації хворих тварин та дезінфекції території зараження.

Основну роль у реагуванні на надзвичайну ситуацію відіграли фахівці Держпродспоживслужби області. Матеріалі у вигляді слайдів та доповідей для їх роз’яснення було розроблено управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління.

680

Зокрема з доповіддю про вжиті заходи при підозрі на захворювання АЧС виступила начальник управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпроспоживслужби Олександра Титарчук. 

Олександр Садов’юк, перший заступник начальника Головного управління Держпроспоживслужби, доповів про виконання заходів по ліквідації змодельованого спалаху АЧС та залучення додаткових сил і засобів Держпродспоживслужби області.

Про встановлення та обладнання ветеринарно-санітарних постів інформував Ігор Гузар, начальник відділу організації протиепізоотичних заходів Головного управління Держпроспоживслужби. 

Присутні та слухачі відзначили високий рівень професіоналізму та досвід проведення практичних заходів доповідачів.

Загалом навчання спеціалізованої служби із захисту сільськогосподарських тварин та рослин цивільного захисту області й проведення його найвідповідальнішої частини – тренування зі здобуттям навиків практичного реагування на надзвичайні ситуації, підтвердило готовність фахівців Головного управління Держпродспоживслужби до ефективного реагування на загрози НС та здійснення своїх основних завдань із захисту життя та здоров’я населення Хмельницької області.

сайт зроблено в adgrafics