Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

655

20 січня 2022 року відбувся обласний семінар з керівниками структурних підрозділів з питань освіти органів місцевого самоврядування, організований Департаментом освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації.

У заході взяла участь начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександра Титарчук. 

Під час семінару висвітлено питання щодо впровадження системи НАССР у закладах освіти та застосування принципу 12 кроків. Учасників проінформовано про:

  • створення групи НАССР;
  • опис сировини, інгредієнтів, що використовуються в приготуванні страв, опис кінцевого  продукту;
  • визначення  очікуваного  способу споживання  та  його  споживачів;
  • побудова блок-схеми технологічного процесу;
  • підтвердження блок-схеми технологічного процесу;
  • аналіз  потенційних  небезпечних факторів (чинників);
  • визначення критичних контрольних точок (ККТ);
  • встановлення критичних меж для кожної ККТ;
  • процедура  системи моніторингу для кожної ККТ;
  • план  коригувальних дій;
  • встановлення процедур верифікації (перевірки);
  • ведення облікової документації. 

656

Зазначено, що головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма процесами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Основою впровадження системи є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути розроблені, задокументовані, повністю впроваджені та підтримуватися належним чином. 

Наголошено, що наявність на підприємстві діючої системи управління та контролю за безпечністю харчових продуктів (НАССР) – це надійне підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної та безпечної продукції, тобто нашим дітям буде організовано повноцінне, безпечне та якісне харчування.

сайт зроблено в adgrafics