13 січня 2022 року на базі Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено навчання на тему: «Організація харчування в закладах освіти».
В навчанні взяли участь спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, представник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, директори та завідувачі навчальних закладів, працівники харчоблоків.
Навчання проходило у два етапи, окремо для представників Волочиської міської територіальної громади у відділі освіти молоді та спорту Волочиської міської ради та окремо для Війтовецької територіальної громади в актовому залі Волочиської районної державної лікарні ветеринарної медицини.
Основними питаннями, що розглядалися, є:
- Впровадження системи НАССР в закладах освіти;
- Порядок приймання харчових продуктів від постачальників;
- Ведення документації та терміни її зберігання;
- Аналіз виявлених невідповідностей під час проведення перевірок та методи їх усунення;
- Відповідальні особи за планування та організацію харчування;
- Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торговельних апаратах;
- Простежуваність харчових продуктів, дотримання схеми «крок назад» в закладах освіти.
- Порядок складання чотиритижневого сезонного меню в закладах освіти.