Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

622

За участі спеціалістів Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області для директорів, завідувачів закладів освіти, працівників харчоблоків навчальних закладів відділу освіти Сатанівської селищної ради на базі Сатанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено семінар-нараду щодо впровадження системи НАССР та дотримання вимог санітарного законодавства в закладах освіти.

Начальник Городоцького управління Олег Ринда звернув увагу на те, що НАССР є єдиною системою забезпечення безпеки харчової продукції. Було обговорено особливості системи НАССР, основні етапи її запровадження в закладах освіти, починаючи від приймання сировини та продуктів і закінчуючи реалізацією готових страв для учасників освітнього процесу.

621

Вказано на порушення, які найчастіше виявляються при здійсненні контролю, та надано рекомендації щодо їх усунення. Також надано рекомендації щодо забезпечення вимог до харчоблоків закладів освіти.

Крім того, висвітлено сучасні вимоги до організації харчування в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах відповідно до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів від 24 березня 2016 року № 234, Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти від 25 вересня 2020 року № 2205, зокрема вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Обговорено питання визначення нормованих груп харчових продуктів, частоти їх включення до раціону дитини, кількості порцій для відповідної вікової групи на тиждень та відповідного виходу порції.

сайт зроблено в adgrafics