Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу на підставі повідомлення про продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик, отриманого за допомогою національної інформаційної системи державного ринкового нагляду та на підставі доручення Держпродспоживслужби України проведено одну позапланову перевірку характеристик продукції за ланцюгом постачання.  

Також, проведено одну позапланову перевірку стану виконання суб’єктом господарювання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та встановлено що рішення щодо усунення формальної невідповідності не виконано. До суб’єкта господарювання застосовано штраф у розмірі 34,0 тис. грн., відповідно ст.44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

Проводиться поточна робота над 9 плановими та 4 позаплановими заходами, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок з ринкового нагляду, суб'єктам господарювання видано 3 рішення про обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку, скасовано 1 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 19 звернень громадян, з них: 9 письмових і 10 усних (на прийомі). Крім того, в телефонному режимі 12 споживачам та надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав та обов’язків. 

Проведено 3 позапланові перевірки за зверненнями громадян та відповідно до погодження Держпродспоживслужби України.

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління проводився збір та аналіз інформації:

- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. 

- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

- для формування звіту роботи відділів за IVквартал 2021 року та річного звіту за 2021 рік на виконання наказу № 527 від 13.06.2019 року «Про затвердження єдиної структури звітності з реалізації державної політики у сферах карантину та захисту рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти росли та ГМО у відкритих системах».

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

- фітосанітарних сертифікатів – 57 шт;

- карантинних сертифікатів – 28 шт;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

- транспортних засобів – 210 одиниць;

- вагонів –6 одиниць;

- контейнерів – 50 одиниць;

- зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-круп’яної промисловості –226 тонн;

- насіння  не для сівби технічнихта олійних культур та плоди технічних і олійних культур – 457 тонн;

- насіння зернових, бобових, технічних та олійних культур - 148 тонн;

- свіжих овочів та фруктів – 562 тонн;

- лісоматеріалів –31 м3;

- пиломатеріалів - 110 м3;

- зрізи квітів - 316 тис.шт

- пакувальної тари з деревини – 1700 шт;

- продуктів харчування – 450 тонн;

- інших об’єктів регулювання – 23 тонн. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота, що спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО в відкритих системах серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 25 потужностей. Всього зареєстровано на території області 19155 потужності.

Проведено 32 позапланових заходів державного контролю, з них:

  • 23 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 9 заходів у сфері ветеринарної медицини;

З 32 позапланових заходів – 9 здійснено на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю).

Згідно звернення суб’єкта господарювання, що провадить діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження, було видано за результатами позапланового заходу 1 експлуатаційний дозвіл.

На територію області завезено поголів’я птиці в кількості 75 тис. голів з Чеської Республіки та 60 тис. голів з Польської Республіки. 

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 2024 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

З початку року через програму ЄДРВД видано 58604 документів з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми №1 по Україні - 17265 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми №2 по Україні - 6056 шт.;
  • ветеринарні довідки – 34708 шт.;
  • міжнародних сертифікатів - 575 шт.

Опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області та 2 запити з питань безпечності харчових продуктів.

Державними лікарнями ветеринарної медицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань: сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти:

  • сибірки – 187066 гол.,
  • сказу – 229140 гол.,
  • класичної чуми свиней – 383073 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 1 506407 гол.

Досліджено на - туберкульоз – 180567 гол.

За поточний рік з метою профілактики:

- африканської чуми свиней - проведено 92436 бесід, роздано 28002 інформаційних матеріалів, розклеєно 8841 листівку, надруковано 15 статей в пресі.

- високопатогенного грипу птиці - проведено 23 засідання ДНПК при РДА, 26 теоретичних і 13 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації. Проведено 140162 бесіди з населенням, 102 зустрічі з територіальними громадами, роздано 45901 інформаційний матеріал. Опубліковано 17 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1373 населених пункти, 131679 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Також проведено 5985 лабораторних моніторингових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3893 тис. гол. птиці. Проведено 82 перевірки.

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 6465 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 397 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Перевірено організацію протиепізоотичних заходів у 3 підвідомчих установах Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

На виконання розпорядження Головного державного інспектора ветеринарної медицини в Хмельницькій області від 20.05.2014 року № 36-і, державними ветеринарними інспекторами області проводиться ряд заходів щодо посилення ветеринарно-санітарного контролю за якістю та безпечністю молочної сировини. В рамках проведених заходів, протягом поточного року в особистих підсобних господарствах 1304 населених пунктів області відібрано 326256 зразків молока коров’ячого для дослідження на приховані форми маститів від 60852 корів, зареєстрованих у населення приватного сектору.

Поряд із цим, досліджено також 218014 зразків молока, відібраних у 96 господарствах області, в яких зареєстровано 26281 корова.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення «Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування в закладах освіти.

Проведено: 

  • лекція для працівників Нетішинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 «Правила проведення обов’язкових медичних оглядів працівників ЗОНЗ»
  • семінар-нарада з керівниками закладів дошкільної освіти  Білогірської ОТГ на тему: "Організація харчування в закладах дошкільної освіти"
  • семінар з освітянами відділу освіти Городоцької міської ради на тему «Реформування системи шкільного харчування»
  • 3 планових, 16 позапланових перевірок та 13 комісійних обстежень (при цьому, на об’єктах, що перевірялись, виявлено 11 порушень санітарного законодавства).
  • обстеження 7 закладів дитячої освіти та 9 закладів загальної середньої освіти (на всіх об’єктах виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Підготовлено 5 приписи. За результатами перевірок складено 3 протоколи про порушення санітарних вимог.).

На виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. комісійно обстежено 2 об’єкти централізованого водопостачання та 13 колодязів громадського користування (виявлено 4 порушення. Направлено інформаційний лист з рекомендаціями голові Чемеровецької ТГ).

Спільно з правоохоронними органами проводились моніторингові обстеження із дотримання протиепідемічних заходів з недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 906 об’єктів. Узагальнені матеріали, з виявленими порушеннями у вигляді довідок, направлені в поліцію і в органи місцевого самоврядування. 

За невиконання приписів та виявлені порушення, на відповідальних осіб накладено 16 штрафи на суму 1190,00 грн.

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів. 

ВІДДІЛ РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49846 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано та перереєстровано 140 одиниць техніки. Знято з обліку 60 одиниць. Під час прийому громадян надавалися роз’яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

Взято участь в 1 екзаменаційній комісії із прийняття іспиту для отримання посвідчення тракториста-машиніста.

сайт зроблено в adgrafics