21 грудня 2021 року працівники Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели зустріч з керівниками відділу освіти та навчальних загальноосвітніх закладів Городоцької міської ради.
Присутні обговорили вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку». Особливу увагу було приділено питанням організації харчування та розробленню меню.
Окремо наголошувалося на вимогах законодавства стосовно заборони та обмеження певних харчових продуктів в шкільних їдальнях тощо.
На базі Лісоводського ліцею Городоцької міської ради відбулась презентація страв нового меню для учнів загальноосвітніх закладів. Страви приготовлені кухарями харчоблоку Лісоводського ліцею за збірником рецептурних страв для харчування дітей шкільного віку Євгена Клопотенко.
Продегустувати різні варіанти страв, які пропонують включити в меню обідів для школярів, змогли працівники Городоцького управління Держпродспоживслужби, директори освітніх закладів та школярі.
Окрім того, під час наради обговорили проблемні питання щодо впровадження системи НАССР при виробництві харчових продуктів. Роз’яснили деякі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
У заключній частині наради було зазначено, що впровадження системи НАССР є важливим інструментом для прийняття правильних рішень та зменшення ризику виникнення харчових отруєнь у закладах освіти.