Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

596

Усі ми в очікуванні Нового року — радісного та яскравого свята, на яке сьогодні покладаємо особливі сподівання. Воно — як часовий рубіж між минулим і майбутнім. І так хочеться, щоб усі негаразди, нелегкі випробування війною і розрухою залишилися позаду, а в новому 2022 році ми отримали все, чого прагнемо, — мир, перемогу, возз’єднання України в одну міцну і горду своїми досягненнями державу, а в кожній родині запанували спокій, злагода, любов і щастя.

Вже традиційно напередодні новорічних свят люди вирушають на пошуки лісової красуні. 

Відповідно до законодавства України особи, які здійснюють перевезення ялинок, повинні мати при собі накладну з лісництва (при перевезенні транспортом – товарно-транспортну накладну).

Новорічні ялинки оснащуються спеціальними електронними чипами, на яких є інформація про походження цього дерева. Якщо ялинка без такого чипа-бирки, то, значить, вона була зрубана і продається незаконно!

Чип – це невелика пластмасова коробочка, не більша сірникової. З нього правоохоронні органи при необхідності зможуть зчитувати інформацію. Щоб покупець міг його легко побачити, чип розташовують на стовбурі дерева. Це вимушений захід, щоб запобігти стихійній торгівлі ялинками.

Якщо на дереві немає чіпа, то все одно повинна бути печатка на зрізі, кругла або у формі зірочки. На право торгівлі ялинками мають бути дозвільні документи. Тобто, ми можемо запросити документи саме на ці дерева і саме на цьому місці.

Стандартні пластикові бирки на новорічних деревах можуть бути замінені на спеціальні етикетки. Про це повідомили на сайті Держагентства лісових ресурсів України.

Шановні мешканці міста, пам’ятайте, що купуючи ялинку з чипом або спеціальною етикеткою, ви отримуєте гарантію того, що це дерево вирубане легально й пройшло радіологічний контроль і його, не боячись, можна занести до своєї квартири. Не варто купувати ялинку в місцях нелегального продажу, невідомого походження, без відповідного маркування (чипу), бо такі деревця можуть приховувати в собі «неприємні сюрпризи» – нести загрозу вашому здоров’ю.

Напередодні ялинкового сезону закликаємо потенційних продавців «лівих» красунь не займатися незаконною вирубкою ялинок, а покупців – не купувати незаконно зрізані деревця.

сайт зроблено в adgrafics