Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу на підставі повідомлення про продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик, отриманого за допомогою національної інформаційної системи державного ринкового нагляду та на підставі доручення Держпродспоживслужби України проведено дві позапланові перевірки характеристик продукції за ланцюгом постачання.

Відповідно до рішення про призупинення митного оформлення продукції за результатами державного контролю продукції, одержаного листом Держпродспоживслужби України, проведено позапланову перевірку характеристик продукції, яка не відповідає встановленим вимогам в частині відсутності документів, а саме: мийні засоби та засоби для чищення, розфасовані для роздрібної торгівлі: HAND WASHING PASTE, розфасований по 5кг, виробник - KRUSE Stl., країна виробництва Італія, ТМ "KRUSE", яка на момент здійснення заходу державного нагляду знаходилась у зоні митного контролю, митний пост «Хмельницький».

Під час проведення перевірки характеристик продукції встановлені порушення вимог чинного законодавства в частині не відповідності продукції вимогам Постанови Кабінету України №717 від 20.08.2008 року «Про затвердження Технічного регламенту мийних засобів».

Враховуючи вищевикладене та відповідно до частини другої статті 40 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» заборонено випуск продукції у вільний обіг.

Проводиться поточна робота над 8 плановими та 7 позаплановими заходами державного контролю, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок з ринкового нагляду, суб'єктам господарювання видано 3 рішення про обмеження надання продукції на ринку шляхом: 

  • приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами - 1 рішення;
  • тимчасової заборони надання продукції на ринку - 1 рішення;
  • усунення формальної невідповідності - 1 рішення.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку, скасовано 8 рішень.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 19 звернень громадян, з них: 7 письмових і 12 усних (на прийомі). Крім того, в телефонному режимі 15 споживачам та 41 суб’єкту господарювання надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав та обов’язків. 

Проведено 3 позапланові перевірки за письмовими зверненнями громадян та відповідно до погоджень Держпродспоживслужби України.

Введено дані роботи в ІАС.                                

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3090 га.

Проводиться збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. 

- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

- фітосанітарних сертифікатів – 77;

- карантинних сертифікатів – 54;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

- транспортних засобів – 198 одиниць;

- вагонів –20 одиниць;

- контейнерів – 36 одиниць;

- зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-круп’яної промисловості –1112 тонн;

- насіння (не для сівби) технічнихта олійних культур та плоди технічних і олійних культур – 248 тонн;

- насіння зернових, бобових, технічних та олійних культур  - 88 тонн;

- свіжих овочів та фруктів – 893 тонн;

- лісоматеріалів –84 м3;

- пиломатеріалів - 335,0 м3;

- зрізи квітів - 534 тис.шт

- огляд пакувальної тари з деревини – 24 тонн;

- вироби з деревини -22 тонн;

- продуктів харчування – 443 тонн;

- інших об’єктів регулювання – 55 тонн. 

 Постійно проводиться роз’яснювальна робота спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО в відкритих системах серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 27 потужностей. Всього зареєстровано на території області 19130 потужності.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 1 плановий захід.

Також, проведено 47 позапланових заходів, з них:

  • 38 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 9 заходів у сфері ветеринарної медицини. 

З 47 позапланових заходів - 31 здійснено на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю).

Згідно звернень суб’єктів господарювання було видано за результатами позапланового заходу 1 експлуатаційний дозвіл.

На територію області завезено поголів’я птиці в кількості 78 тис. голів з Чехії та 55 тис. голів з Польщі. 

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 2020 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

З початку року через програму ЄДРВД  видано 57303 документів з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми №1 по Україні - 16905 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми №2 по Україні - 5977 шт.;
  • ветеринарні довідки – 33879 шт.;
  • міжнародних сертифікатів - 542 шт.

Опрацьовано 5 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти:

  • сибірки – 179880 гол.,
  • сказу – 220940 гол.,
  • класичної чуми свиней – 360883 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 1 501202 гол.

Досліджено на:

- туберкульоз – 175235 гол.

З початку року в під час роботи з профілактики:

- АЧС проведено 91031 бесід, роздано 27318 інформаційних матеріалів, розклеєно 8658 листівок, надруковано 15 статей в пресі.

- ВПГП проведено 23 засідання ДНПК при РДА, 26 теоретичних і 13 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 138867 бесід з населенням, 100 зустрічей з територіальними громадами, роздано 45230 інформаційних матеріалів. Опубліковано 17 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1371 населений пункт, 131496 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Також проведено 5975 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3913 тис. гол. птиці, проведено 81 перевірку.  

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 6339 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 389 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Перевірено організацію протиепізоотичних заходів у 3 територіальних підрозділах Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькі області.

Керуючись статтею 7 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06 березня 2019 року № 116-р «Про затвердження Національного плану дій щодо боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів» та на виконання наказу Держпродспоживслужби України № 514 від 22.07.2021 року «Про затвердження Плану державного моніторингу щодо протимікробної резистентності у ветеринарній медицині на 2021 рік», державними інспекторами в районах та містах області здійснено відбір 110 зразків біоматеріалу тваринного походження на забійних підприємствах. Відібрані зразки направились до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи відповідно Плану державного моніторингу щодо протимікробної резистентності у ветеринарній медицині на 2021 рік.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення «Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування в закладах освіти.

Проведено: 

  • заняття з персоналом харчоблоку та медичними працівниками Чемеровецького НВК №1 «ЗОШ І –ІІІ ступенів ,ліцей та МНВК» на тему «Основні вимоги санітарного регламенту для закладів освіти. Основні вимоги Постанови Головного державного санітарного лікаря України №10 від 06.09.21р
  • круглий стіл з дирекцією Плужненського професійно-аграрного ліцею щодо організації гарячого харчування для учнів навчального закладу, в т.ч. дітей сиріт;
  • 7 планових, 17 позапланових перевірок та 60 комісійних обстежень (при цьому, на об’єктах, що перевірялись, виявлено 36 порушень санітарного законодавства). 
  • обстеження 25 закладів дитячої освіти та 11 закладів загальної середньої освіти (на 7 та 4 відповідно виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Підготовлено 3 приписи. За результатами перевірок складено 3 протоколи про порушення санітарних вимог.).
  • на виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. комісійно обстежено 5 об’єкт централізованого водопостачання та 46 колодязів громадського користування (виявлено 20 порушень. Видано припис, направлено інформаційний лист з рекомендаціями голові Чемеровецької ТГ).

Спільно з правоохоронними органами проводились моніторингові обстеження із дотримання протиепідемічних заходів з недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 949 об’єктів. Узагальнені матеріали, з виявленими порушеннями у вигляді довідок, направлені в поліцію і в органи місцевого самоврядування. 

За невиконання приписів та виявлені порушення, на відповідальних осіб накладено 16 штрафи на суму 2788,00 грн.

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів. 

ВІДДІЛ РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49791 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 90 одиниць техніки. Знято з обліку 25 одиниць. Під час прийому громадян надавалися роз’яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

Взято участь в 3 екзаменаційних комісіях із прийняття іспитів для отримання посвідчення тракториста-машиніста.

сайт зроблено в adgrafics