Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу розпочато проведення двох планових перевірок, а саме: характеристик електричного та електронного обладнання у тому числі низьковольтного, включаючи: електричні лампи і світильники та характеристик мийних засобів.

Проводиться поточна робота над 10 плановими та 8 позаплановими заходами, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок з ринкового нагляду, суб'єктам господарювання видано 4 рішення про обмеження надання продукції на ринку шляхом:  приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами - 1 рішення;  тимчасової заборони надання продукції на ринку - 1 рішення та  усунення формальної невідповідності - 2 рішення.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку, скасовано 2 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 13 звернень громадян, з них: 3  письмових і  10 усних. Крім того, в телефонному режимі 20 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 1 планову і 5 позапланових перевірок відповідно до річного плану та  погодження Держпродспоживслужби України згідно письмових звернень споживачів.

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 2546 га.

Проводиться збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області; 
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 115.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 171 одиниць;
  • вагонів –59 одиниць;
  • контейнерів – 46 одиниць;
  • зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-круп’яної промисловості –4377 тон;
  • насіння (не для сівби) технічнихта олійних культур та плоди технічних і олійних культур – 215т;
  • зрізи квітів- 408 шт;
  • свіжих овочів та фруктів – 465 т;
  • лісоматеріалів –20 м3;
  • пиломатеріалів -   85 м3;
  • пакувальної тари з деревини – 2500 т;
  • продуктів харчування – 491 т;
  • інших об’єктів регулювання – 56 т. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО в відкритих системах серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 26 потужностей. Всього зареєстровано на території області 19103 потужності.

Також, проведено 52 позапланових заходів, з них:

  • 30 - здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 6 - у сфері ветеринарної медицини;
  • 16 - на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю).

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 2018 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

З початку року через програму ЄДРВД  видано 56354 документів з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми №1 по Україні - 16695 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми №2 по Україні - 5905 шт.;
  • ветеринарні довідки – 33230 шт.;
  • міжнародних сертифікатів - 524 шт.

Опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області та 2 запити з питань безпечності харчових продуктів.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти:

  • сибірки – 171294 гол.,
  • сказу – 214452 гол.,
  • класичної чуми свиней – 354292 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 1 478392 гол.

Досліджено на:

- туберкульоз – 171423 гол.

За поточний рік з метою профілактики:

- АЧС проведено 89658 бесід, роздано 26592 інформаційних матеріалів, розклеєно 8436 листівки, надруковано 15 статей в пресі;

- ВПГП проведено 23 засідання ДНПК при РДА, 26 теоретичних і 13 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 136643 бесіди з населенням, 100 зустрічей з територіальними громадами, роздано 41442 інформаційних матеріали. Опубліковано 17 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1923 населених пунктів, 131496 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено.  Також проведено 5972 лабораторних моніторингових дослідження біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3901 тис. гол. птиці, проведено 80 перевірок.  

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 6157 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 387 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 14.12.2020 року                        № 50773/0/1-20 щодо забезпечення виконання пунктів 5, 6 та 8 Протоколу наради від 10.12.2020 року під головування Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. та за участю дружини Президента України Зеленської О.В. з питань реформування системи шкільного харчування, з метою виконання Регіонального плану основних організаційно-методичних заходів із забезпечення якісного, збалансованого та безпечного харчування дітей у закладах освіти, оздоровчих закладах області за 2021 рік державними інспекторами проведено 282 перевірки закладів освіти. За результатами заходів державного контролю складено 193 приписи на усунення виявлених порушень із вказаними термінами їх виконання.

 Разом з тим, з початку року, здійснено 200 позапланових заходів державного контролю за діяльністю постачальників харчових продуктів стосовно дотримання ними вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, з них - у 80виявлено порушення.

Наразі, за поточний рік проведено 236 навчань із представниками органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування,  директорами закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів, контролю у критичних точках (НАССР) та 255 навчань з дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів та контролю за реалізацією заборонених харчових продуктів в навчальних закладах. Крім того, надано 4940 консультацій щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення «Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування в закладах освіти.

Проведено: 

  • навчання  персоналу  харчоблоків закладів освіти, щодо створення  безпечних умов  при  організації харчування дітей, неухильне дотримання нормативно – правових документів та посилення протиепідемічних заходів щодо попередження спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь;
  • лекцію для працівників   КП «Славута-Сервіс»  «Дотримання вимог протиепідемічних заходів на підприємстві»;
  • 7 планових, 17 позапланових перевірок та 18 комісійних обстежень (при цьому, на  об’єктах, що перевірялись, виявлено 31 порушення санітарного законодавства). 
  • обстеження 14 закладів дитячої освіти та 18 закладів загальної середньої освіти (порушення виявлені на 15 об’єктах. Видано 3 приписи).
  • на виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. комісійно обстежено 1 об’єкт централізованого водопостачання та 1 колодязь громадського користування (порушень не виявлено).

Спільно з правоохоронними органами проводились моніторингові обстеження із дотримання протиепідемічних заходів з недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 938 об’єктів. Узагальнені матеріали, з виявленими порушеннями у вигляді довідок, направлені в поліцію і в органи місцевого самоврядування. 

За невиконання приписів та виявлені порушення, на відповідальних осіб накладено 4 штрафи на суму 680,00 грн.

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів. 

Взято участь у:

  • засіданні комісії ТЕБ та НС Полонської ОТГ з питання «Про заходи із запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID – 19»;
  • засіданні ТЕБ і НС  при Полонської ОТГ «Про заходи з запобігання поширення  на території гострої респіраторної хвороби COVID -19»;
  • зустріч – нараді з представниками Шепетівської міської ради  і підприємцями  щодо організації і проведення новорічних ярмарок  та роз’яснення вимог санітарного законодавства та  дотримання  протиепідемічних  заходів  по профілактиці COVID -19.

ВІДДІЛ РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49727 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 70 одиниць техніки. Знято з обліку 28 одиниць. Під час прийому громадян надавалися роз’яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

сайт зроблено в adgrafics