Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

579

Начальник Полонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Віталій Онофрійчук провів позачергову нараду з фахівцями ветеринарної медицини. Темою зустрічі було визначено забезпечення епізоотичного благополуччя, комплексного здійснення та посилення заходів боротьби і профілактики сказу серед тварин, а також запобігання захворюванню на сказ людей.

Керівник структурного підрозділу наголосив, що діяти в цьому напрямку служба ветеринарної медицини може ветеринарно-санітарними заходами та специфічною профілактикою, а саме проведенням антирабічних щеплень.

Захворювання на сказ реєструється серед диких, домашніх та сільськогосподарських тварин. Основною причиною поширення цієї хвороби є перевищення популяції червоної лисиці. Крім того, значну роль відіграє необізнаність та халатність власників домашніх тварин, які не бажають вакцинувати тварин проти сказу чи відмовляються від їх надійної фіксації при проведенні щеплень.

Профілактика та ліквідація сказу навіть на значних територіях нашої держави цілком реальна справа за умови проведення комплексних заходів, ефективної співпраці фахівців ветеринарної медицини, лісового та мисливського господарств, органів місцевого самоврядування, житлово-комунальних служб та громадських організацій. Однак всі заходи будуть марними, якщо кожен власник не зрозуміє, що він несе відповідальність не тільки за своє здоров’я чи здоров’я свого улюбленця, а й за здоров’я оточуючих. 

Для сприяння обізнаності населення з заходами профілактики та боротьби зі сказом тваринпроінформовано органи місцевого самоврядування та надруковано статтю в місцевій газеті. 

В підсумку обговорення було ухвалено відповідне рішення, яким встановлено низку завдань для органів місцевого самоврядування.

сайт зроблено в adgrafics