Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу розпочато проведення двох планових перевірок, а саме: характеристик дитячих іграшок та мийних засобів.

Проводиться поточна робота над 11 плановими та 8 позаплановими заходами, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок з ринкового нагляду, суб'єктам господарювання видано 8 рішень про обмеження надання продукції на ринку шляхом: приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами - 2 рішення; тимчасової заборони надання продукції на ринку - 2 рішення та усунення формальної невідповідності - 4 рішення.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку, скасовано 7 рішень.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 19 звернень громадян, з них: 7  письмових і  12 усних. Крім того, в телефонному режимі 18 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 4 позапланові перевірки (відповідно до погодження Держпродспоживслужби України). 

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3175 га.

Проводиться збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в осінньо-зимовий період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. Так, станом на 2 грудня 2021 року проведено захист сільськогосподарських культур від мишоподібних гризунів хімічним методом на площі –1,6 тис. га. Закуплено ЗЗР – 0,05 т. 

- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

- фітосанітарних сертифікатів – 98 шт;

- карантинних сертифікатів – 25 шт;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

- транспортних засобів – 177 одиниць;

- вагонів –40 одиниць;

- контейнерів – 37 одиниць;

- зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-круп’яної промисловості –1187 т;

- насіння (не для сівби) технічнихта олійних культур та плоди технічних і олійних культур – 1907 т.

- насіння овочевих та квіткових культур, лікарських та газонних                 трав - 1т;

- зрізи квітів - 226 шт;

- свіжих овочів та фруктів – 489 т;

- лісоматеріалів –146,4 м3;

- пиломатеріалів -   568,0 м3;

- пакувальної тари з деревини – 4005 т;

- продуктів харчування – 395 т;

- інших об’єктів регулювання – 120 т. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота, яка спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО в відкритих системах серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції, 29 потужностей. Всього зареєстровано на території області 19077 потужностей.

Також, проведено 30 позапланових заходів, з них:

  • 25 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 5 заходів у сфері ветеринарної медицини;
  • 12 позапланових заходів на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю).

Проведено карантинування завезеного поголів’я птиці в кількості 108 тис. голів з Чеської Республіки.

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 2018 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

З початку року через програму ЄДРВД  видано 55331 документів з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми №1 по Україні - 16457 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми №2 по Україні - 5772 шт.;
  • ветеринарні довідки – 32589 шт.;
  • міжнародних сертифікатів - 513 шт.

Доставлено до Хмельницької регіональної лабораторії Держпродспоживслужби з початку сезону полювання 447 зразків патматеріалів головного мозку, 447 проб крові, 447 фрагментів щелеп лисиць,  за тиждень доставлено 294 патматеріалів головного мозку, 294 проби крові, 294 фрагменти щелеп для визначення якості пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Від початку мисливського періоду досліджено 30 зразків біоматеріалів від добутих диких кабанів для дослідження на африканську чуму свиней, класичну чуму свиней, трихінельоз, бруцельоз, лептоспіроз.

Доведено до виконавців та зацікавлених установ, організацій протокол № 1 засідання ДНПК при Хмельницькій ОДА  від 24.11.2021 року, внаслідок чого отримано погодження на регуляцію чисельності червоної лисиці в угіддях НПП «Подільські Товтри» та «Мале Полісся».

Отримано, забезпечено зберігання та розподіл 1400 кг дератизаційного засобу «Дератез».

Спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках в районах та містах області проведено 465223 ветеринарно-санітарних експертиз харчових продуктів, а саме: яловичини – 6848, свинини – 49369, молока і молочних продуктів – 116262, риби і рибопродуктів – 29227, овочів і фруктів – 121768, готових харчових продуктів промислового виготовлення – 92466 та ін. За результатами здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на агропродовольчих ринках не допущено до реалізації: яловичини – 0,067 т, свинини – 7,212 т, молока і молочних продуктів – 2,536 т, овочів і фруктів – 11,518 т.

На забійних підприємствах області, уповноваженими (офіційними) лікарями, проведено понад 11,8 млн експертиз. Так, проведено ветеринарно-санітарну експертизу 3460 голів великої рогатої худоби, 51303 голів свиней, 403 голів овець та кіз, 9,8 млн голів птиці. При цьому не допущено до реалізації 15,366 т небезпечного м’яса та субпродуктів, які направлено на утилізацію.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення «Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування в закладах освіти.

Проведено: 

  • семінар – навчання з персоналом ДНЗ «Малятко» с.  Гуків Чемеровецької ОТГ на тему:  «Основні вимоги санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти»;
  • 4 планових, 23 позапланових перевірок та 20 комісійних обстежень (при цьому, на 23 об’єктах, що перевірялись, виявлені порушення санітарного законодавства). 
  • обстеження 14 закладів дитячої освіти та 19 закладів загальної середньої освіти (порушення виявлені на 15 об’єктах. Видано 11 приписів).
  • на виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. комісійно обстежено 9 колодязів громадського користування (на 3 - виявлені порушення вимог санітарного законодавства). Підготовлено інформаційний лист.

Спільно з правоохоронними органами проводились моніторингові обстеження із дотримання протиепідемічних заходів з недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 959 об’єктів. Узагальнені матеріали, з виявленими порушеннями у вигляді довідок, направлені в поліцію і в органи місцевого самоврядування. 

За невиконання приписів та виявлені порушення, на відповідальних осіб накладено 10 штрафів на суму 2176 грн.

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів. 

Взято участь в засіданні комісії ТЕБ та НС Плужненської сільської ради з питання «Про першочергові заходи зі створення умов для безпечного навчального процесу».

ВІДДІЛ РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49653 одиниць сільськогосподарської техніки.

За звітний період зареєстровано 40 одиниць техніки. Знято з обліку 16 одиниць.

сайт зроблено в adgrafics