Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

537

17 листопада 2021 року, в рамках чергової місії міжнародного проєкту Twinning, під головуванням заступника директора Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва та якості зерна Держпродспоживслужби України Вадима Чайковського, відбувся онлайн семінар на тему «Європейський досвід реєстрації сортів, сертифікації насіння та державного контролю на прикладі Латвійської республіки» з представниками Посольства Латвії. Проєкт ґрунтується на безпосередньому обміні знаннями, досвідом та удосконаленні роботи Держпродспоживслужби. 

Від Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області участь у заході взяли начальник управління фітосанітарної безпеки Володимир Івасюк та заступник начальника управління – начальник відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва Наталія Грабар.

В межах проєкту планується спільно розробити пропозиції щодо внесення змін до законодавства України у сфері ГМО, прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва. 

Під час заходу європейські експерти, на власному прикладі, поділились досвідом як саме відбувається реєстрація сортів, ліцензійних договорів, сертифікація насіння, відбір зразків, вимоги до імпортних та експортних операцій та як здійснюється контроль в сфері насінництва на державному рівні. 

Проєкт допоможе вдосконалити українську систему контролю за виробництвом ГМО на місцях, щоб забезпечити безпечне виробництво та відстеження з самого початку.

сайт зроблено в adgrafics