Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

531

За період з 1 жовтня по 10 листопада 2021 року спеціалісти Полонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели 18 позапланових заходів контролю у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах на території Полонської та Понінківської ОТГ. 

Обстеження здійснювались з метою перевірки додержання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів щодо організації харчування, а саме забезпечення відповідності харчової продукції санітарно-гігієнічним нормативам, дотримання яких виключає небезпечний вплив на життя та здоров'я учасників освітнього процесу.

У ході перевірок акцентовано увагу на:

  • дотриманні гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів у закладах освіти з урахуванням «Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти»;
  • виконанні вимог до постачальників харчових продуктів в загальноосвітні навчальні заклади при постачанні харчових продуктів;
  • впровадженні постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР у закладах освіти відповідно до «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти»;
  • організації харчування школярів відповідно до вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

530

За результатами перевірок інспектори Полонського управління склали уніфіковані акти та вручили приписи директорам освітніх закладів та завідуючим філіями освітніх установ. Також наголошено, що у разі невиконання вимог припису, відповідно до пункту 19 статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», відповідальні будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. 

Одночасно у цих закладах освіти спеціалісти управління провели комісійні обстеження щодо правильності використання засобів індивідуального захисту персоналом та здобувачами освіти, створення умов для миття рук милом та обробки антисептиком, наявності дезінфекційних засобів та їх кількості, періодичності дезінфекції контактних поверхонь, дотримання безпечної відстані між відвідувачами, наявності у працівників негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більше як за 72 години, або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19.

сайт зроблено в adgrafics