Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

517

Протягом жовтня-листопада 2021 року спеціалісти Віньковецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Віньковецької районної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичні обстеження мисливських угідь Віньковецької районної організації товариства мисливців та рибалок, ДП «Хмельницьке лісомисливське господарство» та ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» на дотримання вимог законодавства у сфері ветеринарної медицини.

Заходи проводилися на виконання ст. 19 Закону України «Про ветеринарну медицину» та згідно звернень керівників Віньковецької РО УТМР, ДП «Хмельницьке ЛМГ», ДП «Ярмолинецьке ЛГ» щодо обстеження мисливських угідь у зв’язку з відкриттям сезону полювання на хутрових та копитних звірів в сезоні 2021-2022 років.  

Під час обстеження угідь особлива увага зверталася:

  • на щільність поголів’я диких тварин;
  • визначення ефективності кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу та доведення популяції червоної лисиці до норми;
  • на площу угідь;
  • облаштування майданчиків для розробки туш дичини;
  • наявність годівниць для підгодівлі тварин.

518

Керівникам вищезазначених господарств було наголошено на обов’язковому проведенні лабораторних досліджень добутої дичини та проведені полювання лише з щепленими проти сказу собаками. 

Також під час заходу проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з дотримання особистої гігієни під час полювання та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней, грипу птиці та сказу тварин.

За результатами обстеження мисливських угідь не властивої поведінки диких тварин та випадків їх загибелі не виявлено.

сайт зроблено в adgrafics