Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

За допомогою міксера готують пюре, коктейлі та соуси. Але, основні завдання пристрою – замішування тіста та збивання кремів. Блендер або кухонний комбайн з наборами функціональних насадок не виконають цю роботу якісніше, а за ціною будуть дорожче. Гід по міксерам допоможе вибрати практичний прилад під ваші потреби.

Види кухонних міксерів

Моделі ділять на ручні і стаціонарні.

Ручний міксер – мобільний, компактний прилад, який при роботі тримають в руці. Зручний для збивання і змішування продуктів в будь-якій ємності. Його легко чистити – досить обполоснути насадки і протерти корпус. Добре справляється з основними завданнями, але потужності не вистачає для замішування крутого тіста.

Переваги:

  • компактність;
  • легкий догляд;
  • недорога ціна.

Недоліки:

  • потужність до 500 Вт;
  • необхідно тримати в руці;
  • тільки для простих завдань.

Стаціонарний міксер – це база з корпусом для насадок і знімною чашею. Такий міксер економить час, тому що працює самостійно. Рівномірність обробки забезпечує обертання чаші, а висока потужність дозволяє замішувати тісто будь-якої в'язкості.

Переваги:

  • потужність до 700 Вт;
  • широка функціональність;
  • економія часу.

Недоліки:

  • габаритність;
  • шумність;
  • ціна вище.

Планетарний міксер – це підвид стаціонарного міксера. Його особливість в тому, що змішувач одночасно обертається навколо своєї осі і по колу чаші. Висока потужність збільшує швидкість, а принцип обертання дає ідеальний результат. Планетарний міксер підійде для початківців і професійних кондитерів. Можливості деяких моделей, можна розширити додатковою комплектацією (м'ясорубкою, локшинорізкою).

Переваги:

  • потужність до 1200 Вт;
  • надійність і довговічність;
  • практичний функціонал;
  • для максимальних навантажень.

Недоліки:

  • габаритний і важкий;
  • працює шумно;
  • висока ціна.

Критерії вибору міксера

Потужність – цепродуктивність кухонної техніки, і показник витрат електроенергії. Оптимальний вибір потужності:

  • для ручної моделі, яку використовують з нагоди, досить 250 Вт, і 350 Вт - з урахуванням щоденного застосування;
  • щоб стаціонарний міксер справлявся з роботою будь-якої складності, йому необхідно близько 500 Вт;
  • планетарним міксерам на домашній кухні потрібно 500-600 Вт, для професійних моделей показник потужності не нижче 900 Вт.

Матеріал для корпусу і чаші. Планетарні міксери найчастіше повністю металеві, а ручні і стаціонарні з пластика. Матеріал визначає цінову категорію виробів.

Корпус із пластику полегшує вагу міксера і знижує його вартість. Але пластик з часом втрачає естетичний вигляд, а його поверхня вразлива для механічних пошкоджень. Сталевий корпус – це довговічність, надійність і стійкість до перевантажень. Моделі виглядають презентабельно, але ціна значно вище.

Стаціонарний міксер із пластику комплектується пластиковою ємністю. Для моделей зі сталі передбачені металеві та скляні чаші. Метал виграє в міцності, а в скляній тарі легко контролювати процес збивання.

Об'єм чаші. Розмір стаціонарного міксера залежить від максимального обсягу чаші. Ємність за кількістю продуктів для завантаження, з запасом в 500 мл – щоб суміш не розбризкувалася. Оптимальний обсяг – 3-4,5 л, для професійних кондитерів – 6 л.

Основні насадки:

  • вінчик – для змішування і збивання;
  • гак – для вимішування тіста.

Додаткові насадки:

  • лопатка – перемішує рідке тісто;
  • стрижневий змішувач для соусів і коктейлів;
  • блендер і подрібнювач.

Швидкісний режим і корисні функції. Під різні завдання у міксерів передбачено 3-10 швидкісних режимів і функція плавного старту. Поступове перемикання швидкостей підвищує ефективність обробки продуктів. Міксеру без додаткових насадок досить від 3 до 5 швидкостей.

Корисні опції:

  • кнопка автоматичного скидання насадок;
  • турборежим — збільшує швидкість обертання насадок;
  • імпульс — короткочасний стрибок потужності при роботі зі щільними продуктами;
  • таймер —задає час роботи;
  • функція автоматичного відключення при перегріванні.

Підбиваємо підсумки! 

Для простих завдань, економії місця, рідкісного або повсякденного застосування підійде ручний міксер.

Для роботи з різними видами тіста, економії часу і частого використання краще вибрати стаціонарну модель.

Міксери в пластиковому корпусі легші, мобільніші і дешевші. У сталевому – довговічні та презентабельні, але у них найвища ціна.

Потужність приладів підбирають під передбачуване навантаження.

Вибір швидкостей залежить від можливих, додаткових насадок (блендер, стрижневий змішувач). Для основних завдань досить 3-5 швидкостей.

Планетарний міксер, як найдорожчий і габаритний, підійде для професійних кондитерів, великих навантажень і постійного застосування.

сайт зроблено в adgrafics