Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

465466

Фахівцями Хмельницького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини проведено епізоотичне обстеження мисливських господарств Державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство» на території Лісогринівецької територіальної громади.

Захід відбувся на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області щодо проведення епізоотичних обстежень мисливських угідь, погодження відкриття сезону полювання 2021-2022 років на підконтрольних адміністративних територіях та Закону України «Про ветеринарну медицину» ст. 19 «Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд під час полювання».

Під час заходів особлива увага приділялася епізоотичній ситуації, зокрема дотриманню  мисливцями профілактичних заходів з протидії африканській чумі свиней. 

Окремо акцентувалась увага на порядок  проведення моніторингових лабораторних досліджень на АЧС, згідно якого досліджуються усі виявлені загиблі дикі кабани (враховуючи тварин, що загинули в дорожньо-транспортних пригодах) і дикі  кабани, відстріляні в ході полювання або при проведенні будь-яких заходів, з доставкою проб до державних установ ветеринарної медицини. 

Користувачам мисливських угідь окремо надано рекомендації щодо профілактики сказу диких тварин, відбір та дослідження патологічного матеріалу від червоної лисиці після проведення пероральної імунізації, умов використання мисливських собак на полюванні.

сайт зроблено в adgrafics