Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період з ринкового нагляду проведено планові перевірки характеристик електричного та електронного обладнання, у тому числі низьковольтного та характеристик енергоспоживчих продуктів, в тому числі: водогрійних котлів, що працюють на рідкому чи газоподібному паливі. Також проведено одну позапланову перевірку характеристик продукції за ланцюгом постачання, яка не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик. Під час проведення планових перевірок відібрано п’ять зразків продукції для проведення експертизи на відповідність вимогам технічного регламенту

Проводиться поточна робота над 6 плановими та 7 позаплановими заходами, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду, суб'єктам господарювання видано 2 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності та 6 рішень щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку скасовано 14 рішень.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 29 звернень громадян, з них: 14 письмових і 15 усних. Крім того, в телефонному режимі 17 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 2 планові та 7 позапланових перевірок відповідно до погодження Держпродспоживслужби України. 

Виконано поточні звіти та надана інформація щодо запитів.

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період провели фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3225 га.

Проводиться збір та аналіз інформації про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в осінній період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. 

Станом на 22 жовтня 2021 року проведено:

  • захист сільськогосподарських культур від шкідливих організмів на площі – 8070 тис. га, в тому числі: біометодом 1860 га, хімічним методом – 6210 тис. га. Закуплено ЗЗР – 1,38 т. 
  • здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • експорт та реекспорту зернових і олійних культур.

В період з 08 по 22 жовтня 2021 року видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 147;
  • карантинних сертифікатів – 32.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • інспектування транспортних засобів – 269 одиниць;
  • інспектування вагонів – 78 одиниць;
  • інспектування контейнерів – 64 одиниці;
  • огляд насіння овочевих та квіткових культур, лікарських та газонових трав вагою від 100 до 1000 кг – 1 т;
  • огляд зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-круп’яної промисловості – 1660 т;
  • огляд насіння не для сівби технічнихта олійних культур та плоди технічних і олійних культур – 3094 т.
  • огляд свіжих овочів та фруктів – 447 т;
  • огляд лісоматеріалів –981,0 м3;
  • огляд пиломатеріалів – 252,0 м3;
  • огляд пакувальної тари з деревини – 6025 т;
  • огляд продуктів харчування – 164,0 т;
  • огляд інших об’єктів регулювання – 630 т.

Державні фітосанітарні інспектори провели 3 планових та 3 позапланових заходи державного нагляду (контролю) щодо додержання законодавства у сферізахисту та карантину рослин.

Постійно проводиться роз’яснювальна робота, спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО в відкритих системах серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалісти управління опрацювали та внесли до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції, 20 потужностей. Всього зареєстровано на території області 18834 потужності.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом звітного періоду проведено 1 плановий захід.

Також проведено 126 позапланових заходів, з них:

  • 105 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 21 захід у сфері ветеринарної медицини;
  • з них 14 позапланових заходів на виконання суб’єктами господарювання приписів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю).

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 2018 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

З початку року через програму ЄДРВД видано 47454 документи, з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми № 1 по Україні – 14105 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми № 2 по Україні – 5313 шт.;
  • ветеринарні довідки – 27740 шт.;
  • міжнародних сертифікатів – 296 шт.

Опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти:

  • сибірки – 95667 гол.,
  • сказу – 132 411 гол.,
  • класичної чуми свиней – 288 072 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 1 267 673 гол.

Досліджено на:

  • туберкульоз – 150 577 гол.

З початку року в ході роботи з профілактики:

- АЧС проведено 70 545 бесід, роздано 19 216 інформаційних матеріалів, розклеєно 5 906 листівок, надруковано 12 статей в пресі.

- ВПГП проведено 23 засідання ДНПК при РДА, 23 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 121 392 бесіди з населенням, 97 зустрічей з територіальними громадами, роздано 36 816 інформаційних матеріалів. Опубліковано 17 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1705 населених пунктів, 111 860 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Також проведено 5 624 лабораторних моніторингових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявній 21 птахогосподарській потужності утримується 3459 тис. гол. птиці, проведено 71 перевірку.

Аналізується інформація щодо наявності деззасобів в територіальних установах Держпродспоживслужби Хмельниччини та термінів їх придатності. Отримано 1 партію біопрепаратів, придбаних за кошти державного бюджету.

Опрацьовано 1 запит державної установи.

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 5213 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 337 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 14.12.2020 №50773/0/1-20 щодо забезпечення виконання пунктів 5, 6 та 8 Протоколу наради від 10 грудня 2020 року під головуванням Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А. та за участю дружини Президента України Зеленської О. В. з питань реформування системи шкільного харчування, з метою виконання Регіонального плану основних організаційно-методичних заходів по забезпеченню якісного, збалансованого та безпечного харчування дітей у закладах освіти, оздоровчих закладах області державними інспекторами проведено 14 перевірок закладів освіти. За результатами заходів державного контролю складено 7 приписів на усунення виявлених порушень із вказаними термінами їх виконання.

Разом з тим, здійснено 140 позапланових заходів державного контролю за діяльністю постачальників харчових продуктів стосовно дотримання ними вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, з них – у 48 виявлено порушення.

Наразі, проведено 218 навчань із представниками органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, директорами закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів, контролю у критичних точках (НАССР) та 226 навчань по дотриманню гігієнічних вимог до харчових продуктів та контролю за реалізацією заборонених харчових продуктів в навчальних закладах. Крім того, надано 3827 консультацій щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівці управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіальних структурних підрозділів проводили роботу з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд звернень громадян, інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання.

Проведено: 21 плановий, 37 позапланових та 100 комісійних обстежень, виявлено 92 порушення.

На виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т. в. о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 планово та комісійно обстежено 8 об’єктів централізованого водопостачання і 53 колодязі громадського користування. На 14 виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Власникам, балансоутримувачам направлено 3 інформаційних листи.

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА по дотриманню протиепідемічних заходів по недопущенню та запобіганню коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено3118 об’єктів. Узагальнені матеріали з виявленими порушеннями у вигляді довідок направлені в поліцію і органи місцевого самоврядування.

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та інших нормативно-правових документів.

Проведено 2 радіолекції на Городоцькому радіо 109.6 МФ на тему: «Актуальні проблеми короновірусної інфекції», «Профілактика сибірської виразки»; 2 лекції «Про заходи запобігання та зниження рівня харчових отруєнь серед дітей» для працівників Жуківської гімназії Улашанівської ОТГ; «Профілактика вірусних захворювань в ЗОНЗ» для працівників Довжківського НВК.

Взято участьу нараді з керівниками відділів освіти на тему: «Основні санітарно-гігієнічні вимоги та дотримання норм харчування в закладах освіти».

ВІДДІЛ РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49494 одиниці сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 130 одиниць техніки. Знято з обліку 32 одиниці. Під час прийому громадян надавалися роз’яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

сайт зроблено в adgrafics