7 жовтня 2021 року у приміщенні Хмельницької обласної державної адміністрації відбулася онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів з питань освіти органів місцевого самоврядування та керівниками закладів загальної середньої освіти.
У заході взяли участь представники Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області: начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександра Титарчук та заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Тетяна Грицькова.
Олександра Титарчук ознайомила присутніх з сучасними вимогами до організації здорового харчування в закладах освіти. Особливу увагу приділила вимогам до постачальників продукції відповідно до законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
З метою організації повноцінного безпечного харчування Тетяна Грицькова проінформувала учасників наради щодо основних санітарно-гігієнічних вимог та дотримання норм харчування у закладах освіти. Акцентувала увагу на змінах, які передбачені новими Нормами та Порядком організації харчування у закладах загальної середньої освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305.
Під час заходу обговорено ряд питань щодо безпечного та якісного харчування дітей, сучасні підходи до організації дитячого харчування з метою недопущення інфекційних захворювань.