Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період з ринкового нагляду проведено планову перевірку характеристик електричного та електронного обладнання, у тому числі низьковольтного. Також проведено одну позапланову перевірку характеристик продукції за ланцюгом постачання, яка не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик. Під час проведення планової перевірки відібрано один зразок продукції для проведення експертизи на відповідність вимогам технічного регламенту

Проводиться поточна робота над 9 плановими та 5 позаплановими заходами, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду, суб'єктам господарювання видано 1 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності та 1 рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку скасовано 2 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 14 звернень громадян, з них: 4 письмових і 10 усних. Крім того, в телефонному режимі 7 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 2 планові та 3 позапланові перевірки відповідно до погодження Держпродспоживслужби України. 

Виконано поточні звіти та надана інформація щодо запитів.

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період провели фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 10325 га.

Проводиться збір та аналіз інформації про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в осінній період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. 

Станом на 7 жовтня 2021 року проведено:

- захист сільськогосподарських культур від шкідливих організмів на площі – 42,696 тис. га, в тому числі: гербіцидами – 6,44 тис. га, інсектицидами – 6,06 тис. га, фунгіцидами – 15,61 тис. га, десикація – 14,58 тис. га. Використано – 21,43 т пестицидів. Закуплено ЗЗР – 17,06 т. Протруєно насіння під урожай 2022 року – 48,21 тис. т.

- здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- експорт та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

- фітосанітарних сертифікатів – 45;

- карантинних сертифікатів – 42.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

- інспектування транспортних засобів – 207 одиниць;

- інспектування вагонів – 11 одиниць;

- інспектування контейнерів – 36 одиниць;

- організація та контроль за проведенням обробки та фумігації об’єктів регулювання, що належить до однієї партії вантажу – 1 шт.; 

- огляд зерна, продуктів переробки зерна та продукції борошномельно-круп’яної промисловості – 87 т;

- огляд насіння не для сівби технічнихта олійних культур та плоди технічних і олійних культур – 238,00 т.

- огляд свіжих овочів та фруктів – 669 т;

- огляд лісоматеріалів –866,83 м3;

- огляд пиломатеріалів – 152,0 м3;

- огляд пакувальної тари з деревини – 5551,0 т;

- огляд продуктів харчування – 130,0 т;

- огляд інших об’єктів регулювання – 4,7 т.

Державні фітосанітарні інспектори провели 1 плановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання законодавства у сферізахисту рослин.

Постійно проводиться роз’яснювальна робота, спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО в відкритих системах серед громадян, агровиробників та інших.

Розміщено 1 статтю в районних газетах та 1 статтю на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області; проведено 2 виступи на радіо.

Проведено нараду-навчання на тему: «Дотримання прав на сорти рослин як об’єктів інтелектуальної власності, ліцензійних договорів та патентного права» на базі Подільського державного аграрно-технічного університету.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалісти управління опрацювали та внесли до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції, 32 потужності. Всього зареєстровано на території області 18814 потужностей.

Також проведено 59 позапланових заходів, з них:

  • 53 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 6 заходів у сфері ветеринарної медицини;
  • з них 24 позапланових заходи на виконання суб’єктами господарювання приписів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення
  • попереднього заходу державного нагляду (контролю).

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 2017 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

З початку року через програму ЄДРВД видано 45401 документ, з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми № 1 по Україні – 13595 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми № 2 по Україні – 4985 шт.;
  • ветеринарні довідки – 26579 шт.;
  • міжнародних сертифікатів – 242 шт.

Опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти:

  • сибірки – 94505 гол.,
  • сказу – 129 006 гол.,
  • класичної чуми свиней – 282 345гол.,
  • хв. Ньюкасла – 1 207 907 гол.

Досліджено на:

- туберкульоз – 149 764 гол.

З початку року в ході роботи з профілактики:

- АЧС проведено 70 155 бесід, роздано 19 120 інформаційних матеріалів, розклеєно 5 788 листівок, надруковано 12 статей в пресі.

- ВПГП проведено 23 засідання ДНПК при РДА, 23 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 114 702 бесіди з населенням, 97 зустрічей з територіальними громадами, роздано 36 816 інформаційних матеріалів. Опубліковано 17 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1705 населених пунктів, 111 587 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Також проведено 5 624 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявній 21 птахогосподарській потужності утримується 3355тис. гол. птиці, проведено 64 перевірки.

На сайт Головного управління Держпродспоживслужби виставлено інформацію щодо боротьби з гризунами на тваринницьких підприємствах та в індивідуальних господарствах.

До керівників територіальних структурних підрозділів направлено розпорядження щодо посилення заходів з профілактики та недопущення на територію області збудника сибірки.

Проведено навчання по реагуванню на спалахи гостроінфекційних захворювань тварин.

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 4849 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 330 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

На виконання вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» спеціалістами державних лікарень ветеринарної медицини області ідентифіковано 9 621 гол. великої рогатої худоби, 34 454 гол. товарних свиней, 5 коней та 295 голів кіз і овець.

Разом з тим, слід зазначити, що офіційними ветеринарними лікарями, які здійснюють заходи із державного контролю на забійних підприємствах, проводиться внесення інформації до Єдиного державного реєстру тварин про вибуття тварин з господарства розведення і утримання, прибуття тварин до підприємства із забою та даних про забій тварин.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівці управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіальних структурних підрозділів проводили роботу з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд звернень громадян, інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання.

Проведено: 7 планових, 13 позапланових та 155 комісійних обстежень, виявлено 66 порушень.

На виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т. в. о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 планово та комісійно обстежено 3 об’єкти комунального водопостачання і 93 колодязі громадського користування. На 30 виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Власникам, балансоутримувачам об’єктів централізованого водопостачання та колодязів громадського користування надано 2 приписи із пропозиціями по усуненню виявлених порушень. Виконання приписів взято на контроль. 

Проведені обстеження 32 закладів дитячої освіти та 38 закладів загальної середньої освіти,на 34 виявлені порушення вимог санітарного законодавства.

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА по дотриманню протиепідемічних заходів по недопущенню та запобіганню коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено1460 об’єктів. Узагальнені матеріали з виявленими порушеннями у вигляді довідок направлені в поліцію і органи місцевого самоврядування.

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів.

Проведена радіолекція на Городоцькому телепресцентрі (радіо 106.9 FМ) на тему «Профілактика отруєнь грибами». Підготовлена та розміщена стаття на сайтах ОТГ, місцевих газет «День за днем» та «Шепетівський вісник», офіційній сторінці facebook Шепетівського управління на тему: «Що важливо знати про менінгіт».

Взято участь у нараді з керівниками відділів освіти. «Основні санітарно-гігієнічні вимоги та дотримання норм харчування в закладах освіти.

Проведено семінарське заняття з працівниками закладів загальної середньої освіти Чемеровецької територіальної громади на тему: «Основні вимоги санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти».

ВІДДІЛ РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49442 одиниці сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 73 одиниці техніки. Знято з обліку 24 одиниці. Під час прийому громадян надавалися роз’яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

сайт зроблено в adgrafics