Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

417

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби приєдналися до онлайн-тренінгу на тему: «Стратегії контролю відбору та розповсюдження антимікробної резистентності (АМР) у тварин, кормах для тварин та у тваринних патогенних бактеріях».

416

Навчання відбулось за сприяння Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), в рамках проєкту по антимікробній резистентності. Доповідач міжнародний експерт FAO Елена Мазоліні представила навчальні теми:

  1. Моніторингове дослідження ФАО щодо АМР та споживання антимікробних препаратів (АМУ), як тематичне дослідження для тренінго-нагляду за АМР в Україні.
  2. Технічні специфікації для спостереження за АМР для офіційного ветеринарного моніторингу та ветеринарного антимікробного нагляду: еталонна популяція, ізоляти бактерій, розмір вибірки, лабораторні тести, аналіз та інтерпретація результатів.
  3. Технічні специфікації на відбір проб свіжого гною на рівні стада, відбір проб вмісту сліпої кишки та свіжого м’яса на рівні забою тварин, що виробляють продукти харчування, у роздрібній торгівлі та на пунктах прикордонного контролю для виділення ізолятів Salmonella spp., коменсальної кишкової палички, Campilobacter jcjni. Enterococcusfaecalis, Enterococcusfaecium для моніторингу антибактеріальної резистентності.
сайт зроблено в adgrafics