Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

413

30 вересня 2021 року в приміщенні Плужненського ліцею Хмельницької обласної ради спеціалісти Ізяславського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели нараду-семінар із представниками ліцею.

Під час заходу спеціалісти ознайомили присутніх з основними вимогами Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021      № 305 «Про затвердження норм та порядку харчування в закладах освіти». 

414

Далі було обговорено основні вимоги наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.20.2020 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». 

Представники Держпродспоживслужби особливо наголосили, що на практиці недостатньо лише розробити документацію. Потрібно налагодити технологічні процеси в харчоблоках таким чином, щоб вони дозволяли виготовляти безпечні продукти харчування. 

Впровадження системи НАССР для їдальні – завдання не з легких, адже для забезпечення всіх вимог системи необхідно обдумати всі технологічні процеси до дрібниць. Будь-які недоопрацювання у питаннях управління безпечністю продуктів харчування і готових страв здатні викликати масові отруєння.

сайт зроблено в adgrafics