20 вересня 2021 року спеціалісти Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із представниками відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Орининської сільської ради, за участю керівників закладів освіти та працівників харчоблоків Орининської ОТГ провели семінар-нараду щодо дотримання законодавства з питань безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.
Особливу увагу було приділено впровадженню реформи шкільного харчування та дотриманню нових норм.
Також, в ході роботи розглянуто такі питання:
- гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти;
- загальні вимоги до організації харчування дітей в закладах освіти;
- затвердження норм і порядку організації харчування в закладах освіти;
- впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) в закладах освіти;
- протиепідемічні заходи в закладах загальної і дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.