Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

uzi

Життя і здоров'я людини – найдорожче, що є на світі! У медичних установах лікарі щодня відновлюють і рятують людські життя. Завдання не з легких, чи не так? Щоб впоратися з цим завданням, лікарям допомагають точні й достовірні дані про стан хворого, отримані за допомогою засобів вимірювальної техніки, що застосовуються в медицині. Тому забезпечення єдності вимірювань в медичній практиці завжди актуально.

Одним з основних питань метрології в сфері медицини є встановлення придатності засобів вимірювальної техніки до застосування, ґрунтуючись на результаті контролю їх метрологічних характеристик. У нашій країні діє Закон «Про метрологію та метрологічну діяльність». Згідно з ним (стаття 3) державний метрологічний контроль і нагляд стосовно засобів вимірювальної техніки та методик виконання вимірювань поширюється на вимірювання, результати яких використовуються під час робіт із забезпечення охорони здоров'я і контролю якості та безпеки лікарських засобів. Цією статтею держава захищає нас з вами від негативних наслідків недостовірних результатів вимірювань в медичній сфері.

Але, як не сумно це усвідомлювати, не кожна медична установа може похвалитися повною укомплектованістю новим і сучасним обладнанням, а наявне обладнання періодично потребує ремонту. Виходячи з цього, абсолютно не зайвим є прагнення переконатися в точності його показань.

Зробити це досить просто. Медичні апарати (електрофорез, УВЧ, магнітна і лазерна терапія, лазерні камери, та ін.), які використовуються для фізіотерапевтичних процедур, повинні обов'язково проходити контроль вихідних параметрів і мати чинне свідоцтво про придатність до застосування. Випробувальне обладнання (сушильні шафи, сита, термостати, печі та ін.), яке використовується для відтворення нормованих зовнішніх факторів (навантажень), має обов'язково проходити атестацію і мати діючий атестат.

Засоби вимірювальної техніки (діагностичне обладнання, пульсо

ксиметри, ваги, тонометри, дефібрилятори та ін.), які використовуються для отримання даних про стан хворого, повинні обов'язково проходити періодичну повірку і мати чинне свідоцтво про повірку.

Наступного разу при відвідуванні медичного закладу поцікавтесь про наявність таких документів, це важливо, в першу чергу, для вас.

сайт зроблено в adgrafics