Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

381

14 вересня 2021 року з використанням платформи ZOOM відбувся обласний онлайн семінар «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості».

382

Захід організовано у співпраці з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та швейцарсько-українською програмою «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Метою заходу було підвищення рівня обізнаності про впровадження нових вимог до якості та безпечності молока, важливість безперервного моніторингу даних про результати дослідження молока та запровадження програми контролю сирого молока. Це є надважливою складовою в рамках реалізації перехідного періоду впровадження положень наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів» від 12 березня 2019 року № 118.

383

До онлайн семінару приєдналися та брали активну участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, представники господарств з виробництва молока, пунктів закупівлі та молокопереробних підприємств.

Ірина Висоцька, координатор компонента «Молочний сектор» швейцарсько-української програми, розповіла учасникам про нове харчове законодавство, а саме про державний контроль виробництва молока та введення його в обіг. Також у своєму виступі окреслила концепцію пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» та продемонструвала переваги користування ІТ-платформи «Молочний Модуль».

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександра Титарчук, повідомила про готовність Хмельниччини до пілотного проєкту з запровадження Програми контролю сирого молока на ІТ-платформі «Молочний Модуль».

В рамках онлайн семінару фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області розповіли про підходи та кроки до впровадження пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока» в Хмельницькій області. Щодо відбору зразків та лабораторних досліджень в рамках виробничого та державного контролю виступили фахівці Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

сайт зроблено в adgrafics