Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

378

З метою розслідування випадку масового отруєння дітей у НВО № 1 міста Хмельницького до обласного центру прибули представники тимчасової міжвідомчої комісії. 

До складу робочої групи увійшли голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет,Заступниця Керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, інші представники профільних міністерств та відомств, а також голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій та його заступники, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександр Садов’юк. 

379

В ході роботи Владислава Магалецька перевірила роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та підвідомчих установ, вивчила матеріали епідемічного розслідування, заслухала результати проведених лабораторних досліджень та інспектувань харчоблоку закладу.

Далі учасники комісії виїхали безпосередньо до навчального закладу, щоб поспілкуватися з керівництвом закладу та батьками постраждалих дітей.

Владислава Магалецька повідомила, що перед навчальним роком у школі проведено усі необхідні перевірки, працівники навчального закладу, у тому числі працівники харчоблоку, пройшли періодичний медичний огляд та гігієнічне навчання

380

Проінформувала, що до 22 вересня навчально-виховне об’єднання № 1 перебуватиме на карантині. Впродовж цього періоду буде перевірений увесь ланцюжок поставок і харчових продуктів, логістика їх доставки та умови зберігання, аби унеможливити потрапляння збудників захворювань в інші навчальні заклади області. 

Олександр Садов’юк зазначив, що наразі очікується проведення заключної дезінфекції приміщення. Далі буде повторно проведений увесь спектр необхідних аналізів, щоб переконатися, що в харчоблоці і школі немає збудників інфекційних хвороб. 

За результатами роботи Владислава Магалецька надала додаткове доручення по подальшому проведенню необхідних заходів.

сайт зроблено в adgrafics