Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу розпочато проведення планової перевірки характеристик радіообладнання: (телефонні апарати, включаючи апарати телефонні для стільникових мереж зв’язку та інших бездротових мереж зв’язку; телефонні апарати для дротового зв’язку з бездротовою трубкою; базові станції; пристрої для приймання, перетворення та передачі або відновлення голосу, зображень та іншої інформації, включаючи пристрої для комутації та маршрутизації та інше). Проводиться поточна робота над 12 плановими та 9 позаплановими заходами, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок з ринкового нагляду, суб'єктам господарювання видано 5 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом: приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами 1 рішення, щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку 1 рішення та щодо усунення формальної невідповідності 3 рішення.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, скасовано 2 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 19 звернень громадян, з них: 5 письмових і 14 усних. Крім того, в телефонному режимі 17 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 4 планові та 3 позапланові перевірки (відповідно до погоджень Держпродспоживслужби України). 

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3125 га.

Проводиться збір та аналіз інформації:

 - про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в осінній період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. Так, проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі – 30,394 тис.га., в тому числі гербіцидами – 8,870 тис.га., інсектицидами – 2,940 тис.га., фунгіцидами – 0,850 тис.га., десикація – 17,204 тис.га., біометод – 0,530 тис.га. Використано – 80,927 тон пестицидів. Закуплено ЗЗР – 60,395 тон. Протравлено насіння під урожай 2022 року – 21,048 тис.тон.

 - щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

 - щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

 - фітосанітарних сертифікатів – 46;

 - карантинних сертифікатів – 60;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

 - інспектування транспортних засобів – 201 одиниць;

 - інспектування вагонів –23 одиниць;

 - інспектування контейнерів – 10 одиниць;

- обстеження посівів сільськогосподарських культур та інших – 5962,4 га;

 - проведення обробки та фумігації (знезараження) об’єктів регулювання- 1 шт;

- огляд зерна, зернопродуктів –  267,0 тон;

 - огляд насіння овочевих і квіткових культур- 9 тон;

- огляд насіння зернових, технічних, олійних та інших матеріалів – 225,25 тон;

 - огляд свіжих овочів та фруктів – 362 тон;

 - огляд лісоматеріалів – 1852 м3;

 - огляд пиломатеріалів- 40,0 м3;

 - огляд пакувальної тари з деревини – 2000,0 одиниць;

 - огляд вироби з деревини – 25,0 тони;

  - огляд садивного матеріалу – 541,650 шт;

 - огляд продуктів харчування – 21,1 тон;

 - огляд насіння овочевих і квіткових культур – тон.

- огляд інших об’єктів регулювання – 128 тон;

Державними фітосанітарними інспекторами проведено 6 планових та 3 позапланових заходи державного нагляду (контролю), щодо додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. Надано 4 приписи. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва і розсадництва серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 78 потужностей. Всього зареєстровано на території області 18622 потужностей.

Також, проведено 20 позапланових заходів, з них:

  • 8 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 8 заходів у сфері ветеринарної медицини;
  • 4 позапланових заходи на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності.

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 1826 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

З початку року через програму ЄДРВД видано 41722 документів з них: 

  • ветеринарне свідоцтво форми №1 по Україні - 12275 шт.;
  • ветеринарне свідоцтво форми №2 по Україні - 4700 шт.;
  • ветеринарні довідки - 24671шт.;
  • міжнародних сертифікатів - 76 шт.

Проведено карантинування завезеного поголів’я птиці в кількості 54 тис. голів з Чеської Республіки  

Опрацьовано 2 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти таких інфекційних хвороб:

  • сибірки – 84516гол.,
  • сказу – 87200 гол.,
  • класичної чуми свиней – 252423 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 1127762 гол.

Досліджено на:

  • туберкульоз – 140812 гол.

З початку року в ході роботи з профілактики:

- АЧС - проведено 64850 бесід, роздано 16830 інформаційних матеріалів, розклеєно 5420 листівок, надруковано 12 статей в пресі.

- ВПГП – проведено: 23 засідання ДНПК при РДА з питання інфекційного високопатогенного грипу птиці та 23 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації ВПГП; 106878 бесід з населенням, 87 зустрічей з територіальними громадами, роздано 34597 інформаційних матеріалів, опубліковано 17 матеріалів в засобах масової інформації, сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1643 населених пункти, 104324 дворогосподарства. Також, проведено 5574 лабораторних моніторингових дослідження біологічного матеріалу (позитивних результатів не отримано). В наявних 21 птахогосподарствах утримується 3245 тис. гол. птиці, проведено 60 перевірок.

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 4446 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 309 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

На виконання розпорядження Головного державного інспектора ветеринарної медицини в Хмельницькій області від 20.05.2014 року № 36-і, державними ветеринарними інспекторами області проводиться ряд заходів  з посилення ветеринарно-санітарного контролю за якістю та безпечністю молочної сировини. В рамках проведених заходів, протягом восьми місяців поточного року в особистих підсобних господарствах 1307 населених пунктів області відібрано  224 659 зразків молока коров’ячого для дослідження на приховані форми маститів від 62449 корів, зареєстрованих у населення. Крім того, досліджено 159772 зразки молока, які були відібрані у 96 господарствах області, в яких зареєстровано 26511 корів.

 Взято участь у роботі моніторингової групи стосовно вивчення стану готовності харчоблоків в закладах професійної (професійно-технічної) освіти до нового 2021/2022 навчального року, зокрема:

  • Вище професійне училище № 4 м. Хмельницького;
  • ДНЗ «Вище професійне училище № 11 м. Хмельницького»;
  • Хмельницький професійний ліцей електроніки;
  • Хмельницький професійний ліцей;
  • ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг»;
  • Вище професійне училище № 25 м. Хмельницького.

        Під час перевірок зверталась увага на відповідність стану харчоблоків вимогам сучасного законодавства, зокрема вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Також було вказано на невідповідності та надано рекомендації щодо їх усунення. 

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Проведено:

- 2 семінарських заняття з персоналом Чемеровецького ясла-садочку №2 «Червона калина» та персоналом Чемеровецького ясла-садочку «Дзвіночок» на тему: «Основні вимоги санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти»

- семінар-навчання з медсестрами та кухарями закладів освіти Білогірської  ОТГ щодо  затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та планування примірного чотирьох тижневого меню.

- 4 планових, 17 позапланових та 22 комісійних обстежень (виявлено 23 порушення вимог санітарного законодавства);

- обстеження 10 закладів дошкільної освіти та 5 закладів оздоровлення та відпочинку дітей (в 4 - виявлені порушення вимог санітарного законодавства).  

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА з дотримання протиепідемічних заходів із недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 1473 об’єкти. Узагальнені матеріали, з висвітленням виявлених порушень, направлені в поліцію та органи місцевого самоврядування. 

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів.

сайт зроблено в adgrafics