Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

351

Спеціалісти Полонського управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 27 серпня 2021 року спільно зі спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту Полонської ОТГ, а також працівниками харчоблоків та медперсоналом підпорядкованих закладів освіти провели семінар-обговорення на тему: «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування. Гнучкий підхід».

Зокрема у формі діалогу розглянуто питання:

- основні вимоги чинного Санітарного регламенту для шкільних та дошкільних закладів освіти;

- шляхи та доцільність впровадження для операторів ринку процедур, заснованих на принципах НАССР (Міжнародна системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках), яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

-переваги впровадженої системи НАССР.

352

Наголошено, що НАССР запобігає порушенню санітарно-гігієнічних вимог до виробництва харчових продуктів, знижує витрати, пов’язані з відкликанням небезпечної продукції, а також оптимізує взаємовідносини з державними наглядовими органами та забезпечує проведення моніторингу у режимі реального часу.

Найголовніший ефект запровадження даної системи - забезпечення відповідності харчової продукції санітарним правилам, нормам і гігієнічним нормативам, ветеринарним і фітосанітарним правилам, дотримання яких виключає небезпечний вплив на життя та здоров'я людей нинішнього і майбутнього поколінь.

Також в ході бесіди було проведено аналіз комісійних обстежень підготовки закладів освіти до 2021-2022 навчального року.

сайт зроблено в adgrafics