Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу розпочато проведення планової перевірки характеристик радіообладнання та відібрано зразки продукції для проведення їх експертизи на відповідність встановленим вимогам технічних регламентів. Проводиться поточна робота над 11 плановими та 6 позаплановими заходами, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок з ринкового нагляду, суб'єктам господарювання видано 7 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом: приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами 2 рішення, щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку 2 рішення та щодо усунення формальної невідповідності 1 рішення.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, скасовано 3 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 9 звернень громадян, з них: 1 письмове і 8 усних. Крім того, в телефонному режимі 16 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Підготовлено та надано 9 письмових відповіді за результатами розгляду звернень.

Опрацьовано акти перевірок.

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3,286 тис.га.

Проводиться збір та аналіз інформації:

 - про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в літньо-осінній період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. 

Так, проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі – 6,910 тис.га., в тому числі гербіцидами – 3,110 тис.га., інсектицидами – 1,0 тис.га., фунгіцидами – 2,0 тис.га., десикація – 0,800 тис.га. Використано – 18,670 тон пестицидів. Закуплено ЗЗР – 17,640 тони. Протравлено насіння під урожай 2022 року – 11,621 тис.тон.

 - щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

 - щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

 - фітосанітарних сертифікатів – 83;

 - карантинних сертифікатів – 71;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

 - транспортних засобів – 167 одиниць;

 - вагонів – 92 одиниці;

 - контейнерів – 15 одиниць;

- обстеження місць вирощування, виробництва рослин та рослинних продуктів –  1567,99 гектарів;

 - обстеження посівів сільськогосподарських культур та інших – 1628,2 гектарів;

 - обстеження с/г угідь, облік чисельності шкідників та ступінь ураження хворобами –  2952,32 гектарів;

 - інших об’єктів регулювання –  235 тон;

 - зерна, зернопродуктів –  1903 тони;

 - огляд технічних, олійних та інших – 1121 тона;

 - насіння зернових, технічних, олійних та інших матеріалів – 530 тон;

 - свіжих овочів та фруктів –  64 тони;

 - лісоматеріалів – 2399,99 м3;

 - пакувальної тари з деревини –  2027 одиниць;

 - вироби з деревини – 34 тони;

Державними фітосанітарними інспекторами проведено 1 плановий та 3 позапланових заходи державного нагляду (контролю), щодо додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. Надано 3 приписи. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва і розсадництва серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 26 потужностей. Всього зареєстровано на території області 18479 потужностей.

Також, проведено 9 позапланових заходів, з них:

  • 3 здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 6 заходів у сфері ветеринарної медицини;

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 1681 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

Опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти таких інфекційних хвороб:

  • сибірки – 51234 гол.,
  • сказу – 88347 гол.,
  • класичної чуми свиней – 224505 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 99887 гол.

Досліджено на:

  • туберкульоз – 134578 гол.

З початку року в ході роботи з профілактики:

  • АЧС: проведено 64388 бесід, роздано 16812 інформаційних матеріалів, розклеєно 5399 листівок, надруковано 12 статей в пресі.
  • ВПГП: проведено 23 засідання ДНПК при РДА з питань інфекційного високопатогенного грипу птиці та 23 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації ВПГП; 102307 бесід з населенням, 87 зустрічей з територіальними громадами, роздано 33648 інформаційних матеріалів. Опубліковано 17 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів з контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1629 населених пункти, 100528 дворогосподарства. Також, проведено 5574 лабораторних моніторингових дослідження біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3324 тис. гол. птиці, проведено 58 перевірок.

Розглянуто, опрацьовано та надано відповідь на 1 звернення громадян.

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 4137 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення 293 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

На виконання вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини області ідентифіковано 8 713 голів великої рогатої худоби, 29 809 голів товарних свиней, 5 коней та 247 голів кіз і овець, а також проводиться робота по внесенню інформації до «Єдиного державного реєстру тварин» про вибуття тварин з господарства розведення і утримання, прибуття тварин до підприємства із забою та даних про забій тварин.

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Проведено:

  • семінар-нараду «З підготовки закладів ЗОНЗ і ЗДО до 2021/2022 навчального року. Опрацювання документів нормативно-правової бази» для працівників управління освіти, директорів ЗОНЗ і ЗДО, медичних працівників і працівників харчоблоків Ганнопільської ОТГ;
  • одноденне семінарське заняття з персоналом Закупнянської  ЗОШ I-III ступенів, смт. Закупне на тему: «Основні вимоги Постанови КМУ від 24.03.2021 року №305 та Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти».
  • 28  бесід з керівниками закладів торгівлі, об’єктів інфраструктури та розповсюджені пам’ятки на тему: «Контроль проведення дезінфекційних заходів на час введення карантину в закладах торгівлі харчових продуктів», «Рекомендації основних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, направлених на запобігання поширення на території району корона вірусу COVID -19 в закладах торгівлі»

- 3 планових, 6 позапланових та 200 комісійних обстежень (виявлено 162 порушення вимог санітарного законодавства);

- обстежено 3 об’єкти централізованого водопостачання (на 3 виявлені порушення вимог санітарного законодавства, видано 2 приписи із  пропозиціями з усунення виявлених порушень. Виконання приписів взято на контроль);

- обстеження 113 закладів дошкільної освіти та 102 заклади загальної  середньої освіти 178 - виявлені порушення вимог санітарного законодавства).  

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА з дотримання протиепідемічних заходів із недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 1357 об’єкти. Узагальнені матеріали, з висвітленням виявлених порушень, направлені в поліцію та органи місцевого самоврядування. 

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів.

Взято участь в:

  • нараді з керівниками  закладів торгівлі, громадського харчування,  побутового обслуговування Новоушицької ОТГ «Про дотримання  обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території громади гострої респіраторної хвороби COVID-19».
  • засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Новоушицької ОТГ «Про дотримання протиепідемічних заходів з метою профілактики епідускладнень з СОVID 19».
  • розширеному засіданні колегії Хмельницької обласної державної адміністрації, висвітлено питання «Про стан підготовки закладів освіти Хмельницької області до 2021/2022 навчального року».

СЕКТОР РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49261 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 46 одиниць техніки. Знято з обліку 8 одиниць. Під час прийому громадян надавалися роз’яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

сайт зроблено в adgrafics