Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

356

Проблема сказу на території Кам’янець-Подільського району в минулі роки була складною і напруженою. В даний час ситуація контрольована. 

12 серпня 2021 року введено карантинні обмеження по сказу диких тварин на території Жванецької ОТГ Кам’янець-Подільського району.

Велику загрозу поширення сказу несуть червона лисиця, безпритульні собаки та коти. Погіршує ситуацію наближення місць мешкання лисиці до населених пунктів. Почастішали випадки виявлення цих диких тварин в парковій місцевості та приватному секторі міста. 

Також впливають на ситуацію і безвідповідальність власників тварин, а саме порушення правил утримання, відмова надавати тварин для профілактичних щеплень. В цих умовах вірус сказу стає ще ближчим до людини, що становить серйозну небезпеку. 

Отже, основними шляхами контролю цього захворювання є профілактичні заходи, а саме профілактичні щеплення, проведення широкої роз’яснювальної роботи.

Спеціалісти ветеринарної медицини в цьому напрямку проводять посилену роботу – на території міста Кам’янця-Подільського та району проводяться бесіди з населенням, роздаються інформаційні матеріали. Значна кількість інформаційних матеріалів та плакатів розвішуються в громадських місцях, на дошках оголошень тощо. Наголошується на обов’язкових профілактичних щепленнях тварин проти сказу. 

сайт зроблено в adgrafics