Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

347

У статті мова піде про те, як вибрати шкільне взуття, щоб воно було не просто красивим, а ще і якісним, надійним та правильним.

Яким має бути шкільне взуття

З огляду на кількість часу, який дитина проводить в школі, шкільне взуття для дівчинки просто зобов'язане бути зручним. Моделі з натуральних матеріалів не допустять надмірної пітливості, дозволяючи ногам «дихати». Міцні застібки забезпечать хорошу фіксацію виробів на ногах, тим самим піклуючись про безпеку школяра під час активностей на перерві. Якісне шкільне взуття для хлопчика повинно бути надійним апріорі, оскільки йому належить витримати не один тест. Простота в догляді – відмінна якість дитячих моделей: навіть якщо малюк не дуже акуратний, ви легко зможете привести взуття до ладу.

Як вибрати шкільне взуття за призначенням

У видах шкільного взуття та його призначенні легко заплутатись. Від розмаїття моделей, кольорів і фактур захоплює дух. І це начебто здорово, але як же сильно ускладнює вибір. Для спрощення завдання пропонуємо умовно поділити все можливе шкільне взуття на категорії.

Види шкільного взуття:

  • змінне - повсякденне шкільне взуття для дівчат і хлопчиків. Одні тільки туфлі для дівчинки в наш час налічують величезну кількість моделей: лофери, оксфорди, Мері Джейн, балетки, монки, з каблуком і без, на платформі або танкетці, спортивні та класичні, сліпони й мокасини. Крім туфель, в якості змінного взуття також використовують босоніжки з відкритим або закритим носком.
  • спортивне - для активних занять краще кед і кросівок досі нічого не придумали. Технології взуттєвого виробництва не стоять на місці, на зміну важкого спортивного взуття минулого прийшли легкі кросівки, що «дихають», з високими амортизаційними властивостями та правильним розподілом навантаження на стопу. Сучасні школярі настільки полюбили цей вид взуття, що він вже давно став частим елементом повсякденних образів.
  • святкове - з назви відразу стає зрозуміло, що цей вид шкільного взуття призначений для особливих, урочистих випадків. Дівчата будь-якого віку звичайно ж мріють про красиві туфельки на підборах як у мами. Для школярок молодших класів допустима висота каблучка святкового взуття – до 2,5 см, підліткам допустимий каблук до 4 см. Класичні туфлі для хлопчика на особливі випадки можуть мати каблук заввишки до 1,5 см.

Чи може шкільне взуття бути універсальним

Теоретично – звичайно, може. Припустимо, ви купили кросівки для дівчинки, і взуває вона їх і в клас, і в спортзал, і навіть на прогулянку. Економно, звичайно, але чи корисно? Ні! У кожної пари має бути своє призначення: на вулицю – одні, в школу – інші, для занять спортом – треті. Щоб взуття довго не втрачало свій зовнішній вигляд і приносило користь власнику, воно повинно «відпочивати».

Тобто поняття «універсальне шкільне взуття» можна вважати свідомо шкідливим для здоров'я ніг. Тому і з’явилась класифікація на види та призначення шкільного взуття.

Чи підходять кросівки для шкільного взуття

Як не крути, а спортивне взуття повинно залишатися в спортзалі. Якими б правильними не були кросівки, їх підошва абсолютно точно не може бути оснащена каблуком, а для формування дитячої стопи такий елемент дуже важливий. Невеликий, стійкий каблучок забезпечує відмінну профілактику плоскостопості. Кросівки можуть стильно виглядати та дуже подобатися дитині, але носити їх постійно точно не варто.

Звертаємо увагу на деталі шкільного взуття

  • Матеріали для пошиття дитячого взуття повинні бути переважно натуральними. Шкіра, нубук і замша вільно пропускають крізь себе повітря, тим самим забезпечуючи дитячим ногам правильний мікроклімат. Якщо ж ваш вибір припав на екошкіру або текстиль, перевірте, щоб устілка і підкладка були шкіряними.
  • Для несформованих дитячих стоп важлива наявність у взутті таких ортопедичних елементів: жорсткий задник, анатомічна устілка з супінатором, каблук Томаса. Поверхня деяких сучасних устілок по відчуттях нагадує пісок. Така устілка ніби обіймає стопу, тим самим забезпечуючи їй максимальну підтримку при ходьбі.
  • Більшість правильних взуттєвих моделей оснащені анатомічно вірною, зонованою підошвою з системою Air System. Спеціальний клапан, розміщений в підборах, забезпечує в такому взутті необхідний мікроклімат.
  • Важливу роль в дитячому взутті грають застібки. Вони не тільки «допомагають» взути пару, але і забезпечують потрібну фіксацію голено стопа в фізіологічно правильному положенні. Беручи до уваги види та призначення шкільного взуття, для дітей молодшого шкільного віку найзручніше купувати моделі на липучках або одночасно з двома видами застібок. Наприклад, блискавка + шнурки або резинки + липучки.

Про догляд за шкільним взуттям

Щоб будь-яке взуття, і шкільне не виняток, як можна довше відмінно виглядало, за ним необхідно правильно доглядати. Щоб розуміти, як доглядати за шкільним взуттям вашої дитини, потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  • Нове взуття слід відразу обробити захисним, водовідштовхувальним спреєм, який у вільному доступі продається в магазинах. Він захистить поверхню виробу від впливу сонячних променів і води.
  • Матеріали, види та призначення шкільного взуття визначають спосіб догляду за ним.
сайт зроблено в adgrafics