Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу розпочато проведення планової перевірки характеристик радіообладнання та відібрано два зразки продукції для проведення їх експертизи на відповідність встановленим вимогам технічних регламентів. Проводиться поточна робота над 10 плановими та 5 позаплановими заходами, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

За результатами проведених перевірок з ринкового нагляду, суб'єктам господарювання видано 11 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом: приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами 3 рішення, щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку 7 рішень та щодо усунення формальної невідповідності 1 рішення.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, скасовано 2 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 20 звернень громадян, з них: 3 письмових і 17 усних. Крім того, в телефонному режимі 31 споживачу надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 4 позапланових перевірки відповідно до погодження Держпродспоживслужби України;

Підготовлено та надано 11 письмових відповідей за результатами розгляду звернень. Опрацьовано акти перевірок.

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3,982 тис.га.

Проводиться збір та аналіз інформації:

 - про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в літньо-осінній період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. 

Так, проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі – 20,391 тис.га., в тому числі гербіцидами – 8,164 тис.га., біометод – 10,800 тис.га., десикація – 1,470 тис.га. Використано – 13,950 тон пестицидів. Закуплено ЗЗР –  22,963 тони. Протравлено насіння під урожай 2022 року – 8,156 тис.тон

 - щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

 - щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

 - фітосанітарних сертифікатів – 85;

 - карантинних сертифікатів – 64;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

 - транспортних засобів – 180 одиниць;

 - вагонів – 65 одиниць;

 - контейнерів –  17 одиниць;

 - обстеження місць зберігання та переробки рослин і рослинних продуктів – 4 місця; 

 - обстеження місць вирощування, виробництва рослин та рослинних продуктів –  18286,953 гектарів;

 - обстеження посівів сільськогосподарських культур та інших – 456,41 гектарів;

 - обстеження с/г угідь, облік чисельності шкідників та ступінь ураження хворобами –  6276,6 гектарів;

 - інших об’єктів регулювання –  583 тонни;

 - зерна, зерно продуктів –  1021 тонну;

 - садивного матеріалу – 945 тис. шт.;

- насіння зернових, бобових, технічних, олійних та інших матеріалів – 948 тонн;

 - свіжих овочів та фруктів –  335 тонн;

- технічних, олійних та інших матеріалів –  43 тонни;

-  продуктів харчування –  123 тонни;

 - лісоматеріалів –2345,023 м3 ;

 - пиломатеріалів – 22 м3;

 - пакувальної тари з деревини – 4802 одиниць;

 - вироби з деревини – 46 тонн;

Державними фітосанітарними інспекторами проведено 3 планових та 4 позапланових заходів державного нагляду (контролю), щодо додержання законодавства у сферах захисту та карантину рослин. Надано 5 приписів та 1 штраф на суму 170 гривень. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва і розсадництва серед громадян, агровиробників та інших.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалістами управління опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 31 потужностей. Всього зареєстровано на території області 18453 потужностей.

Також, проведено 16 позапланових заходів, з них:

  • 5 - здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 15 - у сфері ветеринарної медицини;
  • 2 позапланових заходів на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності.

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 1638 ветеринарно-санітарних паспортів пасік. 

Проведено карантинування завезеного поголів’я птиці в кількості 77 тис. голів з Чеської Республіки  та 115500 тис. голів з Польської Республіки.

Опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року щеплено проти таких інфекційних хвороб:

  • сибірки – 50685 гол.,
  • сказу – 83153 гол.,
  • класичної чуми свиней – 214906 гол.,
  • хв. Ньюкасла – 923983 гол.

Досліджено на:

- туберкульоз – 128589 гол.

З початку року проведено в ході роботи з профілактики:

- АЧС - 64388 бесід, роздано 16766 інформаційних матеріалів, розклеєно 5364 листівок, надруковано 12 статей в пресі.

- ВПГП - 23 засідання ДНПК при РДА по питаннях інфекційного високопатогенного грипу птиці та 23 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації ВПГП. Проведено 101383 бесід з населенням, 87 зустрічей з територіальними громадами, роздано 33370 інформаційних матеріалів. Опубліковано 15 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1614 населених пункти, 99812 дворогосподарства. Також, проведено 5574 лабораторних моніторингових дослідження біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 32225 тис. гол. птиці, проведено 58 перевірок.

Розглянуто, опрацьовано та надано відповідь на 1 звернення громадян.

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 3794 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення 289 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Прийнято участь у роботі моніторингової групи з вивчення стану готовності харчоблоків закладах професійної (професійно-технічної) освіти до новогонавчального року з метою забезпечення організованого харчування у 2021/2022 н.р. зокрема:

  • ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей»;
  • Нетішинський професійний ліцей;
  • Плужненський професійний аграрний ліцей;
  • Шепетівський професійний ліцей;
  • Грицівське вище професійне училище № 38;
  • Вище художнє професійне училище №19 смт. Гриців;
  • ДНЗ «Полонський агропромисловий центр професійної освіти»

Під час перевірок зверталась увага на відповідність стану харчоблоків вимогам сучасного законодавства, зокрема вимогам Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.Також вказували на невідповідності та надавали рекомендації щодо їх усунення.  

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Проведено:

- круглий стіл з керівниками, медичними працівниками, шеф-кухарями  закладів освіти Ізяславської міської ради по питанню «Щодо складання чотирьохтижневого меню для дітей закладів освіти».

- нараду з керівниками, медичними працівниками та кухарями закладів дошкільної освіти Новоушицької селищної ради. В ході наради  були розглянуті питання: «Про стан готовності закладів дошкільної освіти до нового 2021-2022 навчального року»; «Норми та підходи в організації харчування дітей згідно з Постановою КМУ № 305 від 24.03.2021р»; «Про дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів ЗДО під час роботи в період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби».

- нараду з керівниками, медичними працівниками та кухарями загальноосвітніх навчальних закладів Новоушицької селищної ради. В ході наради  були розглянуті питання: «Про впровадження та дотримання вимог «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»; «Про стан готовності загальноосвітніх навчальних  закладів  до нового 2021-2022 навчального року»; «Норми та підходи в організації харчування дітей згідно з Постановою КМУ № 305 від 24.03.2021р»; «Про дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів в ЗОШ громади  під час роботи в період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби».

- семінарське заняття з персоналом Черчецької ЗОШ I-III ступенів на тему: «Основні вимоги Постанови КМУ від 24.03.2021 року №305 та Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»;

- 1 планове, 4 позапланових та 429 комісійних обстежень (виявлено 195 порушень вимог санітарного законодавства);

- обстежено 7 об’єктів централізованого водопостачання (на 3 об’єктах виявлені порушення вимог санітарного законодавства, видано 2 приписи із  пропозиціями з усунення виявлених порушень. Виконання приписів взято на контроль);

- обстеження 207 закладів дошкільної освіти та 175 закладів загальної  середньої освіти 183 - виявлені порушення вимог санітарного законодавства).  

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА з дотримання протиепідемічних заходів із недопущення та запобігання коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 1593 об’єкти. Узагальнені матеріали, з висвітленням виявлених порушень, направлені в поліцію та органи місцевого самоврядування. 

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів.

Взято участь:

- у нараді з керівниками, медичними працівниками, працівниками харчоблоків Маківської сільсьої ради відповідно до Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 «Про затвердження норм та Порядку харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

СЕКТОР РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49219 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 28 одиниць техніки. Знято з обліку 5 одиниці.

Прийнято 56 громадян, яким надано роз`яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

сайт зроблено в adgrafics