Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

1 95

Покупки в інтернеті – це швидко, зручно, а зазвичай ще й дешевше! Однак необхідно пам’ятати і про безпеку при здійсненні онлайн-покупок, щоб не потрапити в пастку зловмисників, які щороку стають все хитрішими.

Дуже часто споживачі шукають інтернет-магазини в соціальних мережах Facebook та Instagram. Такий спосіб покупки передбачає, що ви оплачуєте товар або перерахувавши кошти на карту продавця, або оплативши товар на пошті при його отриманні. Тут слід зазначити, що хоч в таких магазинах ціни на товар значно нижчі, а асортимент більший, все ж купувати щось у неперевірених продавців не можна. В нагоді стануть відгуки про таких продавців на сторінках соціальних мереж або ваших друзів, що вже купували у них товар.

Шахраї знають безліч вивертів, щоб втертися до вас в довіру. І ваше завдання на ці хитрощі не попастися. Ніколи не повідомляйте стороннім дані своєї картки (CVV2 / CVC2), персональні паролі і коди з SMS-повідомлень. Навіть співробітники банку не мають права вимагати від вас ці дані. Якщо хто-небудь намагається їх дізнатися, будьте певні – це шахрай.

Тих же правил слід дотримуватися і при користуванні цифровими гаманцями: ніколи і нікому не повідомляйте логін і пароль від свого облікового запису.

Щоб почати покупку того чи іншого товару, слід переконатися в надійності інтернет-магазину. Це можна зробити, ознайомившись із його сайтом. На що потрібно звернути увагу:

  1. як оформлений сайт, а саме: якщо там багато граматичних помилок або неточностей – це вже викликає підозру;
  2.  взнайте, чи має магазин фактичне місцезнаходження, зареєстровану адресу, чи будь-яких контактних осіб (перевірка через Єдиний державний реєстр);
  3. знайдіть відгуки про магазин та товар (як безпосередньо на сайті, так і в інтернеті або на форумах);
  4. врахуйте умови оплати, доставки та повернення товару. Зазвичай на сайтах є система оплати товару, що підтверджує сам факт оплати і містить дані про товар, ціну та дату покупки. Продавець, який просить скинути оплату за товар на карту, має викликати підозри;
  5. якщо ціна на такий самий товар значно нижча ніж в інших інтернет-магазинах, то потрібно поміркувати над якістю цього товару;
  6. якщо ви часто здійснюєте покупки або оплачуєте послуги в інтернеті, безпечніше використовувати для цього окрему картку. Вносьте на неї лише ту суму, яку збираєтеся витратити, і встановіть ліміт за кількістю операцій на добу;
  7. якщо ви купуєте в магазині вперше – не відправляйте кошти неперевіреним продавцям. Найкращий спосіб – оплатити товар у поштовому відділенні, перевіривши його на місці.

Вдалих та безпечних Вам покупок !

сайт зроблено в adgrafics