Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

znak

Літо – прекрасна пора року. Воно приносить нам сонячні дні, свіжі овочі, фрукти, ягоди. Проте з настанням літа відмічається ріст кишкових інфекцій та харчових отруєнь, так як тепла пора року є сприйнятливою для розмноження мікроорганізмів в довкіллі. 

Особливо неприємно, коли під час відпочинку мають місце порушення в діяльності кишково-шлункової системи. 

Кишкові інфекції дають про себе знати, коли в організм разом з їжею, водою або через брудні руки проникає збудник хвороби.

Збудники кишкових інфекцій стійкі в зовнішньому середовищі, тривалий час зберігаються на руках, предметах, в ґрунті та воді, мають властивість розмножуватись в продуктах харчування при кімнатній температурі. Найбільш сприятливе середовище для розмноження збудників – сир, сметана, молочні продукти, страви із вареного м’яса, фарш, котлети, паштети, кремові вироби. 

Щоб вберегтися від зараження гострими кишковими інфекціями, необхідно дотримуватись правил: 

НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.

НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води тощо). Для пиття і приготування їжі – використовувати воду питну бутильовану або з централізованих джерел водопостачання.

НЕ допускати споживання продуктів та напоїв з простроченим терміном зберігання.

НЕ вживати харчові продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.

НЕ вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини.

При здійсненні подорожі не рекомендовано брати у дорогу продукти, що швидко псуються (паштети, м’ясні салати тощо). Не готувати продукти з запасом.

При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском.

Перед приготуванням їжі та перед її вживанням, після відвідування туалетів обов’язково мити руки з милом.

Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Не рекомендовано займатись самолікуванням.

Ці нескладні правила допоможуть захиститися від гострих кишкових інфекцій. 

Пам’ятайте: будь-яке захворювання легше попередити, ніж лікувати.

сайт зроблено в adgrafics