Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

УПРАВЛІННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період з ринкового нагляду здійснено вихід на проведення планової перевірки характеристик енергоспоживчих продуктів, в тому числі водогрійних котлів, що працюють на рідкому чи газоподібному паливі. Проводиться поточна робота над 14 плановими та 2 позаплановими перевірками, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». З метрологічного нагляду проводиться робота над плановою перевіркою з питань додержання вимог законодавства з метрології та метрологічної діяльності. 

За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду, суб'єктам господарювання видано 2 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку скасовано 2 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 35 звернень громадян, з них: 6 письмових і 29 усних. Крім того, в телефонному режимі 20 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 3 планові і 5 позапланових перевірок відповідно до погодження Держпродспоживслужби України. 

Виконано поточні звіти та надана інформація щодо запитів.

Введено дані роботи в ІАС.

УПРАВЛІННЯ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки за звітний період провели фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 4,328 га.

Проводився збір та аналіз інформації:

 - про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в літньо-осінній період 2021 року в агроформуваннях усіх форм власності області. Так, проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі – 43,37 тис. га, в тому числі гербіцидами – 0,4 тис. га, інсектицидами – 5,4 тис. га, фунгіцидами – 6,3 тис. га, біометод – 20,38 тис. га, десикація – 10,9 тис. га. Використано – 36,54 т пестицидів. Закуплено ЗЗР – 25,03 т.

 - щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

 - щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

 - фітосанітарних сертифікатів – 35;

 - карантинних сертифікатів – 41;

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

 - транспортних засобів – 140 одиниць;

 - вагонів – 25 одиниць;

 - контейнерів – 25 одиниць;

 - обстеження місць зберігання та переробки рослин та рослинних продуктів - 3 місця;

 - обстеження складів та інших місць зберігання – 18369,6 м3;

 - насіння зернових, зернобобових, технічних – 61 т;

 - зерна, зернопродуктів – 23 т;

 - технічних, олійних та інших матеріалів – 286 т;

 - свіжих овочів та фруктів – 127 т;

 - продуктів харчування – 21 т;

 - лісоматеріалів – 1449,837 м3;

 - пиломатеріалів – 245,5 м3;

 - пакувальної тари з деревини – 32 одиниці;

 - виробів з деревини – 774 т;

 - інших об’єктів регулювання – 29 т.

Державними фітосанітарними інспекторами проведено 7 планових та 10 позапланових заходів (1 спільно з відділом захисту прав споживачів) державного нагляду (контролю), щодо додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. Надано 8 приписів. 

Постійно проводиться роз’яснювальна робота, спрямована на попередження порушень законодавства України в сфері захисту та карантину рослин, насінництва і розсадництва серед громадян, агровиробників та інших. 

На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розміщено 1 статтю, проведено 1 виступ на радіо.

УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

За звітний період спеціалісти управління опрацювали та внесли до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції, 32 потужності. Всього зареєстровано на території області 18288 операторів ринку.

Також проведено 10 позапланових заходів, з них:

  • 3 заходи здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості;
  • 7 заходів у сфері ветеринарної медицини;
  • 2 позапланові заходи на виконання суб’єктами господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю).

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва» видано та зареєстровано 1424 ветеринарно-санітарні паспорти пасік. 

Також опрацьовано 1 запит щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області.

Державними лікарнями ветеринарної медицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз.

З початку року щеплено проти:

- сибірки – 31088 гол.,

- сказу –72330 гол.,

- класичної чуми свиней – 172458 гол.,

Досліджено на:

- лейкоз – 117897 гол.,

- туберкульоз – 106706 гол.

З початку року в ході роботи з профілактики:

- АЧС проведено 62455 бесід, роздано 16112 інформаційних матеріалів,

розклеєно 5525 листівок, надруковано 11 статей в пресі.

- ВПГП проведено 23 засідання ДНПК при РДА, 20 теоретичних і 8 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. 

Проведено 88307 бесід з населенням, 75 зустрічей з територіальними громадами, роздано 24905 інформаційних матеріалів.

Опубліковано 12 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1399 населених пунктів, 86665 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Також проведено 5574 лабораторні моніторингові дослідження біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявній 21 птахогосподарській потужності утримується 3650 тис. гол. птиці, проведено 50 перевірок.

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 3486 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 252 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Спеціалісти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках в районах та містах області провели 255 558 ветеринарно-санітарних експертиз харчових продуктів, а саме: яловичини – 4310, свинини – 28088, молока і молочних продуктів – 66 720, риби і рибопродуктів – 17 331, овочів і фруктів – 57 610, готових харчових продуктів промислового виготовлення – 51 556 та ін. За результатами здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на агропродовольчих ринках не допущено до реалізації: яловичини – 0,040 т, свинини – 3 698 т, молока і молочних продуктів – 1,511 т, овочів і фруктів – 57 610 т.

На забійних підприємствах області уповноваженими (офіційними) лікарями проведено понад 7,1 млн експертиз. Так, проведено ветеринарно-санітарну експертизу 1892 голів великої рогатої худоби, 25 804 голів свиней, 160 голів овець та кіз, 7,1 млн голів птиці. При цьому не допущено до реалізації 6,725 т небезпечного м’яса та субпродуктів, які направлено на утилізацію. 

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіальних структурних підрозділів Головного управління проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд звернень громадян, розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання.

Проведено: 3 планові, 13 позапланових та 82 комісійні обстеження, виявлено 66 порушень.

На виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т. в .о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. планово та комісійно обстежений 1 об’єкт  комунального водопостачання і 73 колодязі громадського користування. На 57 виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Власникам, балансоутримувачам об’єктів централізованого водопостачання та колодязів громадського користування надано 2 приписи із пропозиціями по усуненню виявлених порушень. Виконання приписів взято на контроль. Направлено 1 інформаційний лист в органи місцевого самоврядування.

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА з дотримання протиепідемічних заходів по недопущенню та запобіганню коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 1391 об’єкт. Узагальнені матеріали з виявленими порушеннями у вигляді довідок, направлені в поліцію і в органи місцевого самоврядування.

Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання постанови КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 9 грудня 2020 року та інших нормативно-правових документів.

Проведено семінарське заняття з персоналом КП «Комунальник» Закупненської селищної ради на тему: «Санітарно-гігієнічні вимоги до централізованого та децентралізованого водопостачання»

Взято участь в нараді «Про санітарний стан водоймища с. Клубівка»

 

СЕКТОР КОНТРОЛЮ ЗА РЕГУЛЬОВАНИМИ ЦІНАМИ

Завершено позапланову перевірку супермаркету «Таврія плюс» ПП «Таврія плюс» щодо завищеної вартості на продукти харчування за зверненням мешканця м. Хмельницький на предмет дотримання сг вимог постанови КМУ № 341 від 22.04.2020 року. Порушень не встановлено.

Надано 2 консультації по телефону при звернені громадян.

Підготовлено інформацію про кількість внесених/невнесених планових та позапланових заходів в ІАС ДНК (Інспекційний портал) за І півріччя 2021 року.

СЕКТОР РЕЄСТРАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

На обліку в Хмельницькій області знаходиться 49119 одиниць сільськогосподарської техніки.

За поточний період зареєстровано 65 одиниць техніки. Знято з обліку 8 одиниць. Під час прийому громадян надавалися роз’яснення з питань реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

Взято участь в 1 комісії з прийняття іспитів для отримання посвідчення тракториста-машиніста.

сайт зроблено в adgrafics