З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалісти Хмельницького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проводять моніторингові обстеження об’єктів нагляду щодо дотримання карантинних обмежень.
Під час обстежень увага приділялась наявності у продавців і відвідувачів засобів індивідуального захисту (маски, рукавички), дотриманню необхідної дистанції між відвідувачами, дотриманню режиму дезінфекцій, своєчасному проведенню вологого прибирання торгових і виробничих приміщень, а також обладнання з використанням дезінфекційних засобів.
Найпоширенішими порушеннями виявились: недотримання дистанції між покупцями та недотримання маскового режиму працівниками й відвідувачами закладів.
В ході моніторингових обстежень спеціалісти Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, працівниками та відвідувачами об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог з метою запобігання захворюванню на СOVID-19.