Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

262

Спеціалісти відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки взяли участь в трьох заходах, які відбувались на базі суб’єктів насінництва, що здійснюють доробку насіння з метою продажу на території області:

30 червня ус. Ставниця ТОВ «Агро - Форте» – День Поля;

1 липня у с. Білогородка – спільний День Поля «Август – Україна» та філії «Рідний край» ПРАТ «Зернопродукт МХП»;

9 липня у с. Кузьмин ТОВ «Агрокрай» – День поля насіннєвої компанії biliqrai «Зміни насіння – рахуй прибутки». 

Участь у заходах приймали керівники та спеціалісти-аграрії області, фермери, вчені, представники різних насіннєвих кампаній і груп, тощо. Заходи складались з двох частин: теоретичної та практичної.

В першій відбувалось ознайомлення з роботою насіннєвих заводів, демонструвались найпередовіші агротехнічні методи впровадження у виробництво новітніх наукових розробок. Відбулись екскурсії на насіннєві заводи та ознайомлення з їх робочими процесами (доробка насіння, протруєння, тощо).

260

На демонстраційних майданчиках компаніями була представлена різноманітна техніка, необхідна для вирощування сільськогосподарських культур – від плугів до зернозбиральних комбайнів, тракторів.

Друга частина проходила безпосередньо на полях, де показали селекційні новинки, демонстраційні поля. Учасники Днів поля у супроводі досвідчених агрономів знайомилися з сортами та отримували відповіді на всі запитання.

Так, в ТОВ «Агро-Форте» запрошені мали змогу оглянути насіннєві посіви. Спеціалісти запрошених кампаній поділилися досвідом вирощування озимої пшениці, озимого ячменю, ріпаку. Розповіли про особливості та специфіку кожного сорту (ріпаку сортів Клавір КЛ, Кристал, Франклін, Кікер, Куга, Шрек, Шерпа, Мерседес, Ксенон; озимого ячменю сортів Тітус, Люсьєн, Гіронделла; озимої пшениці сортів Кандидат, Тобак, Ріверо, Скаген, Апостел, Бонанза, Гюстав, Ахім, Нордкап, Чірон, Леммі).

261

Під час проведення спільного Дня поля «Август – Україна» та філії «Рідний край» ПРАТ «Зернопродукт МХП» присутні оглянули сорти озимої пшениці Нордкап; кукурудзи Спартан, Ізур 204; соняшнику Покора; ріпаку Атора, Кікер, Рагнар на демонстраційних ділянках. Представники кампанії «Август – Україна» проінформували про комплексні системи захисту на основних сільськогосподарських культурах: озима пшениця, кукурудза, соняшник, соя та озимий ріпак. Ознайомили присутніх з новими препаратами захисту рослин та разом із спеціалістами філії «Рідний край» ПРАТ «Зернопродукт МХП» оглянули посіви кукурудзи, соняшнику, сої, пшениці. 

У ТОВ «Агрокрай», Олександр Рибалко – завідувач науково-виробничого відділу дослідження та впровадження, доктор біологічних наук, член-кореспондент НААН України, дійний асоційований член Академії аграрних наук Франції, дійсний член Нью-Йоркської академії наук, ознайомив з сортами озимої пшениці, озимого тритикале, ярого ячменю Інституту фізіології рослин і генетики НАН України, Одеського селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення.  

Учасники заходу відвідали демонстраційні поля, зокрема, сортів озимої пшениці вітчизняної селекції. Серед представлених сортів: Саласар, Балатон, РЖТ Реформ. Відвідали учасники також посіви сої ОАЦ Страйв.

Все почуте переказати важко, адже краще один раз побачити. Це хороша наглядна та авторитетна допомога, підтримка виробникам. Поза будь-яким сумнівом, вона виявилася корисною для усіх. Спілкування керівників господарств, агрономів, фермерів з фахівцями насіннєвих кампаній біля натуральних експонатів у полі та на насіннєвих заводах відбувалось тривалий час з враженнями від справжнього свята хлібороба і хліба.

сайт зроблено в adgrafics