Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

231

29 червня 2021 року спеціалісти Шепетівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели нараду-навчання з відомчими спеціалістами ветеринарної медицини господарств по вирощуванню та розведенню дрібної рогатої худоби.

В ході наради висвітлювались актуальні питання щодо реєстрації та ідентифікації тварин, ветеринарного обслуговування, проведення протиепізоотичних заходів, карантинування тварин. На даний час в районі є 7 господарств по вирощуванню та розведенню дрібної рогатої худоби. Зокрема поголів’я овець романівської породи становить понад 19 тисяч.

230

Романівські вівці легко пристосовуються до різного клімату, мають значну витривалість, добру якість шерсті та дуже високу плодючість. Ягнята романівської породи досягають статевої зрілості в 3,5-4 місяці та проявляють статеву активність протягом усього року. Суягність романівських овець триває п’ять місяців (140–153 дні), тож ягніння зазвичай проходять двічі на рік. Так, за одне ягніння вівця приводить від двох до чотирьох ягнят.

Романівські вівцематки мають високу молочність. Після окоту при добрій годівлі за лактацію отримують близько 100 л молока. До того ж романівські вівці не потребують спеціального догляду і великих витрат, що робить цю породу найбільш бажаною для роботи на нових господарствах.

сайт зроблено в adgrafics