Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

225

29 червня 2021 року на території Волочиської районної державної лікарні ветеринарної медицини за участю спеціалістів Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Волочиської районної державної лікарні ветеринарної медицини та в присутності офіційного лікаря ТОВ «Птахофабрика “Волочиська”» було проведено навчання щодо дій у випадку виявлення захворювання грипу птиці та його профілактики.

226

Навчання фахівців проходило у два етапи. Під час першого була викладена теоретична частина з обговоренням актуальних питань еволюції вірусів грипу. Також було розглянуто загальну класифікацію вірусів грипу птиці, їх патогенність, варіанти та штами, діагностику грипу на комплексних засадах із залученням клінічних, епізоотологічних, серологічних, вірусологічних та молекулярно-генетичних методів.

Наприкінці теоретичної частини учасники мали змогу одразу застосувати засвоєну інформацію та пройти тестування з найважливіших питань щодо захворювання на грип птиці. 

224

Під час другого, практичного етапу навчання, учасники набували навичок здійснення клінічного огляду живої птиці, відбору стандартного набору зразків патологічного матеріалу птиці, а також пакування та оформлення супровідної документації для відправлення до лабораторій на дослідження. 

Окрему увагу присутніх звернули на використання дезінфекційної техніки.

сайт зроблено в adgrafics