Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

215

24 червня 2021 року в приміщенні Сатанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. спеціалістами Городоцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було проведено нараду-семінар із представниками відділу освіти, керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків закладів шкільної та дошкільної освіти Сатанівської об’єднаної територіальної громади.

216

Під час заходу спеціалісти ознайомили присутніх з основними вимогами Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та порядку харчування в закладах освіти». 

Далі було обговорено основні вимоги наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.20.2020р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» . 

Особливо наголошено, що на практиці не достатньо лише розробити документацію, потрібно налагодити технологічні процеси в харчоблоках таким чином, щоб вони дозволяли виготовляти безпечні продукти харчування. 

ПредставникиДержпродспоживслужби зауважили, що впровадити систему НАССР для їдальні задача не з легких, адже для забезпечення всіх вимог системи, необхідно обдумати всі технологічні процеси до дрібниць. Будь-які не доопрацювання у питаннях управління безпечністю продуктів харчування і готових страв здатні викликати масові отруєння.

Також під зустрічі розглядалися питання:

  • організації харчування;
  • використання харчових продуктів в закладах освіти;
  • дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів;
  • складання меню відповідно до діючих нормативно-правових актів України;
  • підготовки закладів шкільної та дошкільної освіти Сатанівської об’єднаної територіальної громади з метою перевірки готовності навчальних до нового навчального року 2021-2022.

По завершенню заходу було обговорено основні проблемні питання.

сайт зроблено в adgrafics