З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівці Хмельницького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проводять моніторингові перевірки дотримання об’єктами нагляду карантинних обмежень.
Під час обстежень увага приділяєься наявності у продавців і відвідувачів засобів індивідуального захисту (маски, рукавички), дотриманню необхідної дистанції між відвідувачами, своєчасному проведенню вологого прибирання з використанням дезінфекційних засобів торгових і виробничих приміщень, обладнання, а також дотриманню режиму дезінфекцій.
Найпоширенішими порушеннями виявились недотримання дистанції між покупцями та маскового режиму працівниками і відвідувачами закладів.
В ході моніторингових обстежень фахівці Держпродспоживслужби регулярно проводять роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, працівниками та відвідувачами об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог для запобігання захворювань на СOVID-19.