Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

≻ Соковижималки для цитрусових • Купити в Києві, Україні • Інтернет-магазин  Епіцентр

Свіжовижатий сік – джерело вітамінів та мінералів, необхідних нашому організму. Тому, щоб кожного дня балувати всю сім'ю смачним напоєм, слід задуматися про придбання соковижималки. Але, на жаль, не кожен знає, на що слід звернути увагу при купівлі цієї техніки. У цьому питанні багато нюансів, тому щоб зрозуміти, як вибрати соковижималку і яка потрібна саме вам, необхідно ознайомитися з основними видами і функціями.

У розмаїтті приладів пропонованої магазинами побутової техніки можна розгубитися. Тому, щоб краще орієнтуватися в асортименті продукції, слід знати, на які типи поділяються соковижималки: шнекові, відцентрові. Шнекові моделі найчастіше використовуються в побутових цілях. Відцентрові вважаються універсальними.

За способом управління соковижималки можна класифікувати на: ручні, механічні, електричні. Ручна модель аналогічна м'ясорубці. Механічні моделі функціонують за принципом пресвіджиму, і управляються за допомогою важеля. Електричні соковижималки мають в конструкції потужний двигун, завдяки якому приходить в рух терка в формі диска.

Електричні прилади в свою чергу діляться на три категорії:

  • для побутових потреб;
  • професійні, що використовуються для виробництва соку в великих обсягах в закладах громадського харчування;
  • промислові, застосовуються великими переробними підприємствами.

Більш детально слід зупинитися саме на побутових моделях соковижималок.

Більшість людей вважають, що краще мати вдома одну універсальну соковижималку. Це не тільки економічно вигідніше, але і дозволяє заощадити місце на кухні. 

Слід знати, що прилад, спеціально призначений для цитрусових, дозволяє отримувати сік кращої якості, ніж універсальна модель. Соковижималка цього типу підійде тільки для переробки лимонів, апельсинів, грейпфрутів, мандаринів та інших цитрусових. У конструкції передбачаються: ємність для соку, насадка у вигляді конуса, на яку насаджуються фрукти та мотор. Потужність може бути різною, від 20 до 80 Вт. Ємність для напою також може мати різний об’єм.

Як правильно вибрати соковижималку - SharaBT

Серед додаткових функцій соковижималок для цитрусових можна виділити:

  • Реверсний режим (чергується обертання). Максимум якісного і корисного напою можна отримати з фрукта шляхом почергового обертання механізму то вправо, то вліво.
  • Система контролю наявності та кількості м'якоті. На конусоподібної насадки присутні спеціальні отвори, змінюючи величину яких, можна регулювати густоту напою. Чим вони більші, тим більше м’якоті в соці.
  • Додаткові насадки. Вони знадобляться для фруктів різних розмірів. Правильно підібрана насадка, дозволить максимально якісно віджати сік.
  • Важіль. Ця корисна деталь збереже кухню в чистоті. Вона потрібна для утримання фруктів під час роботи центрифуги.
  • Система прямої подачі. Ця зручна функція дозволяє зливати свіжовичавлений сік прямо в келих або стакан, без використання проміжної ємності.
  • Мірна шкала. Будь-яка соковижималка, навіть недорога модель, повинна мати шкалу для визначення рівня напою. 

Важливо! Вартість соковижималок для цитрусових залежить як від фірми-виробника, так і від потужності самого приладу, а також від матеріалу, з якого він виготовлений.

Універсальні соковижималки

Такий прилад легко впорається з будь-якими фруктами і овочами, включаючи цитрусові. Роблячи вибір на користь універсальної моделі, слід знати, що вони бувають різними і мають свої особливості. Наприклад:

  • Існують прилади, для яких потрібно попередньо очистити і нарізати невеликими шматочками фрукти і овочі, а вже потім, занурювати в сепаратор. Важливо звернути увагу на те, щоб виріб був оснащений можливістю відводу м'якоті з сепаратора. В іншому випадку це доведеться робити вручну.
  • Існують також і різні форми сепараторів зі своїми особливостями. Наприклад, конічна форма дає найменший відсоток виходу соку – 60-75%, а циліндричний – 95%.

На які особливості універсальних соковижималок потрібно звернути увагу при покупці?

  • Контейнер. Наявність або відсутність вбудованого контейнера. В ідеалі він повинен бути з якісної нержавіючої сталі, яка не дозволяє готовому соку окислюватися.
  • Потужність. Соковижималки зазвичай випускаються потужністю від 200 до 500 Вт. Бренди з маловідомим ім'ям можуть вказувати велику потужність свого приладу, з метою залучення клієнтів. Але в цьому криється і підступ, так як в конструкції виробу можуть бути присутніми деталі з неякісного матеріалу.
  • Кількість оборотів. Щоб отримати надійний і якісний прилад, слід звернути увагу і на роботу центрифуги. В ідеалі, вона повинна робити від 4500 до 8000 оборотів на хвилину. Середнє число оборотів – 6 300. Це дозволить отримувати максимальну кількість соку як з твердих овочів і фруктів, так і з м'яких.

При виборі соковижималки потрібно визначити для себе кілька важливих моментів, які допоможуть зупинитися на оптимальному варіанті. По-перше, для яких продуктів вона буде використовуватися: для цитрусових, зелені, твердих овочів і фруктів? По-друге, чи буде вона застосовуватися щодня і для якої кількості соку або за допомогою неї будуть проводитися заготовки на зиму?

сайт зроблено в adgrafics