Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

196

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено тренінг-навчання щодо підвищення обізнаності та посилення готовності реагування у випадку спалаху грипу птиці.

Навчання проведено 15 та 17 червня 2021 року на базі Старокостянтинівського та Ярмолинецького управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

197

До навчань залучались керівники територіальних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, начальники та епізоотологи районних та Хмельницької міської державних лікарень ветеринарної медицини, директори державних лабораторій Держпродспоживслужби області.

195

Під час заходу проведено анкетування учасників, висвітлено питання визначення геолокації вогнищ інфекції, створено 3 навчальні групи, які в ситуаційних умовах опрацювали епізоотичне розслідування, протокол засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, план заходів з ліквідації захворювання на грип птиці.

193

На практичних заняттях відпрацьовано навички із відбору біологічного та патологічного матеріалу для дослідження на грип птиці, кожний з учасників взяв участь у відборі крові, трахеальних і клоакальних змивів, умертвінні птиці і патологічному розтині трупів. Обговорено питання дифіренціації грипу птиці від інших захворювань.

194

Продемонстровано порядок відбору, пакування та надсилання патологічного матеріалу для лабораторних досліджень.

Також продемонстровано застосування різних видів дезінфекційної техніки.

192

сайт зроблено в adgrafics