Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Згідно чинних законодавчих актів України, в тому числі законів України "Про захист прав споживачів", "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", "Про дитяче харчування", затверджено Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів.


Маркування харчових продуктів повинно містити, зокрема, таку обов`язкову інформацію:
• назва харчового продукту;
• його склад із зазначенням переліку всіх інгредієнтів цього продукту, в порядку переваги складових відповідно до рецептури;
• процентна кількість окремих інгредієнтів, використаних при виробництві харчового продукту у разі, якщо:
o цей інгредієнт зазначений у назві харчового продукту або зазвичай пов`язується споживачем з цим продуктом («Бублик з кунжутом»);
o цей інгредієнт (клас інгредієнтів) виділяється на маркуванні харчового продукту словами, зображенням, графічним зображенням;
o кількість цього інгредієнта (класу інгредієнтів) є суттєвим для смакових якостей певного харчового продукту та для того, щоб відрізнити його від інших харчових продуктів, з якими його можна сплутати через назву або виду.
• кількість харчового продукту в установлених одиницях виміру;
• кінцева дата споживання або — дата виробництва і термін зберігання;
• умови зберігання;
• умови і рекомендації з використання, якщо харчовий продукт потребує особливих умов використання;
• найменування, місцезнаходження та номер телефону виробника, фактичну адресу потужностей (об`єкта) виробництва, а для імпортних харчових продуктів — найменування, місцезнаходження та номер телефону імпортера;
• найменування, місцезнаходження та номер телефону підприємства, яке здійснює функції щодо прийняття претензій від споживача, у разі якщо цим прийняттям не є сам виробник;
• номер партії виробництва;
• інформацію про наявність або відсутність у складі харчового продукту генетично модифікованих організмів;
• живильну (харчову) цінність із вказівкою кількості білків, вуглеводів та жирів у встановлених одиницях виміру на 100 г (100 мл) харчового продукту та енергетичної цінності (калорійністю), вираженої в кДж та / або ккал на 100 г (100 мл) харчового продукту;
• попередження щодо споживання харчового продукту певними категоріями споживачів (дітьми, вагітними жінками, літніми людьми, спортсменами, аллергиками тощо), якщо такий продукт може негативно впливати на їх здоров`я при його вживанні.

сайт зроблено в adgrafics