28 квітня 2021 року спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із Департаментом освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації проведено онлайн-навчання з керівниками закладів загальної середньої освіти обласної та міської комунальної власності.
Темою обговорення стали «Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти».
Також учасникам навчання було надано низку роз’яснень щодо вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а саме:
- дотримання загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами;
- вимоги до гігієни персоналу;
- умови та заходи використання виробничих та складських приміщень, обладнання та інвентарю;
- вимоги до маркування обладнання та інвентарю;
- гігієнічні вимоги щодо постачання води тощо.
Учасникам навчання наведено основні переваги від запровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти, як важливого інструменту для контролю безпеки харчування.